Agustin Calleri je po dolgem času spet dvignil lovoriko za zmago na ATP-turnirjih. Foto: EPA
Agustin Calleri je po dolgem času spet dvignil lovoriko za zmago na ATP-turnirjih. Foto: EPA
Ana Smašnova
Ana Smašnova je v Budimpešti ponovila lanski uspeh. Foto: EPA

Deveti nosilec Calleri je 15 mest višje postavljenega nasprotnika v prvem nizu ugnal šele v podaljšani igri. Chela je nadaljeval bolje in dvakrat odvzel servis rojaku in partnerju v Davisovem pokalu ter niz mirno pripeljal do konca.

V odločilnem tretjem je Calleri, ki je dobil zadnja štiri medsebojna srečanja, naredil brejk, a že takoj zatem svoj servis ob živčnosti tudi izgubil. Odločitev je padla v 6. igri, ko je Chela še enkrat več zapravil svoj servis, nasprotnik pa je do konca le ohranil mirne živce in zasluženo zmagal in osvojil svoj drugi ATP-turnir.

"Fantastično je slaviti v finalu. Proti Cheli je vedno težko igrati, tudi tokrat je bil dvoboj prava vojna. Odločila je moja samozavest in boljši živci," je dejal Calleri, ki je nazadnje slavil v Acapulcu leta 2003.

Izraelska zmaga v Budimpešti
Zmagovalka WTA-turnirja v Budimpešti z nagradnim skladom 114.000 evrov je izraelska teniška igralka Ana Smašnova. V finalu je osma nosilka premagala tri mesta višje postavljeno Španko Lourdes Dominguez Lino s 6:1 in 6:3.

Smašnova je v madžarski prestolnici slavila že lani, ko je ugnala Kolumbijko Catalino Castano. Za Izraelko, ki je na lestvici WTA trenutno na 63. mestu, je to že 12. zmaga v karieri.

KITZBÜHEL
(646.250 evrov, pesek)

Finale:
CALLERI (ARG/9) -
CHELA (ARG/7) 7:6 (9), 6:2, 6:3

BUDIMPEŠTA
(145.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
SMAŠNOVA (IZR/8)
- DOMINGUEZ LINO (ŠPA/5) 6:1, 6:3