Foto:
Foto:

Prvi nosilec je izgubil dvoboj s hrvaškim kvalifikantom Marinom Čilićem s 1:6, 7:5, 6:1. Po skoraj brezhibno odigranem prvem nizu je Davidenko naenkrat začel delati napake. Po 10. dvojni napaki v zadnjih dveh nizih mu je sodnik pri izidu 4:0 izrekel opomin.

Prepir s sodnikom trajal 10 minut
"Rekel mi je, da hočem izgubiti namerno. Nezaslišano. Kako lahko ve, kaj hočem narediti. Bil sem tako šokiran in razburjen, da sem začel jokati," je povedal Davidenko, ki ga ATP preiskuje zaradi domnevne vpletenosti v nečedne posle s stavami. Prekinitev je zaradi kreganja s sodnikom trajala deset minut. "Resnica je ta, da sem bil zelo utrujen. Moje noge so bile v tretjem nizu povsem mrtve. Mogoče imam psihične težave," se je opravičeval Davidenko.

Svojo plat zgodbe je povedal tudi Čilić, ki je premagal Davidenka v njunem edinem medsebojnem dvoboju prejšnji mesec na Kitajskem. "Sodnik mu je dal opomin zaradi premalo truda. Tudi meni je bilo čudno. Delal je "dvojne" eno za drugo. Po opominu je začel igrati bolje, a bilo je že prepozno. Mislim, da si ni zaslužil opomina. Po drugem nizu je enostavno padel," je dejal 19-letni Hrvat.

Kazen 2.000 dolarjev
ATP je Davidenka medtem kaznoval z 2.000 dolarji. Obrazložitev: "Nikolaj Davidenko se proti Marinu Čiliću ni trudi dovolj."

R. K.