Marin Čilić je v 4 dvobojih proti Novaku Djokoviću osvojil le en niz - lani v New Yorku. Foto: EPA
Marin Čilić je v 4 dvobojih proti Novaku Djokoviću osvojil le en niz - lani v New Yorku. Foto: EPA
Jo Wilfried Tsonga
Jo Wilfried Tsonga je v japonski prestolnici nasprotnike 'mlel' z močnimi in natančnimi udarci. Foto: EPA
Svetlana Kuznecova
Svetlana Kuznecova je letos tudi na Roland Garrosu in Stuttgartu. Foto: EPA

Na začetku dvoboja je bil boljši Hrvat, ki si ji priigral kar nekaj priložnosti za odvzem servisa, a se je Nole reševal iz točke v točko. Pri 2:2 je dvoboj za uro in pol prekinil dež. Po vrnitvi je 22-letnik zaigral kot prerojen in suvereno dobil uvodni niz.

Djoković dobil še četrti medsebojni dvoboj
V drugem nizu je imel Čilić nekajkrat prednost brejka, ki pa mu ga ni uspelo zadržati. Djoković je tako dobil še njun četrti medsebojni dvoboj. Letos je na turneji zaigral že v osmem finalu, končno lovoriko pa je v zrak dvignil tretjič.

Srb priznal vpliv dežja
"Čeprav sem zmagal v dveh nizih, bi se na koncu lahko razpletlo povsem drugače," je poraženca pohvalil Djoković. "Priznam, rešil me je tudi dež. Ko sva se vrnila na igrišče, sem igral veliko bolj sproščeno in zanesljiveje," je bil zadovoljen Nole, ki je na tem prizorišču lani osvojil bronasto olimpijsko medaljo.

Tsonga: "Igral sem skoraj popolno"
V Tokiu je Jo Wilfried Tsonga v uri in devetih minutah ugnal Mihaila Južnega s 6:3 in 6:3. "Zadnja dva dneva sem igral skoraj popolno. Zmago bom praznoval na poti do Šanghaja s pivom in plesom," je bil v sebi značilnem tonu zadovoljen sedmi igralec sveta.

Kuznecova že drugič dvignila pokal v Pekingu
Svetlana Kuznecova
je v finalu turnirja v Pekingu premagala Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:2 in 6:4. Kuznecova se bo z zmago vrnila med najboljših pet igralk na svetu. V Pekingu je nastopila še kot šesta igralka na lestvici WTA in šesta nosilka, v odločilnem boju pa ni imela težav z 12. postavljeno Radwansko. Dvoboj je trajal uro in 19 minut. Rusinja je pekinški zmagi iz leta 2006 in finalnemu porazu lani dodala še en uspeh.

Letošnja zmagovalka Roland Garrosa je v Pekingu dosegla tretjo zmago na turnirjih WTA, letos je bila uspešna še v Stuttgartu, skupno pa je to njena 12. zmaga v karieri. Poražena Radwanska ostaja pri štirih zmagah, letos pa ni bila najboljša še na nobenem turnirju.

Mednarodni turnirji, finali
Peking (M):
(2.100.000 am. dolarjev, trda podlaga)
DJOKOVIĆ (SRB/2) - ČILIĆ (HRV/8)
6:2, 7:6 (4)

Tokio (M):
(1.226.500 am. dolarjev, trda podlaga)
TSONGA (FRA/2) - JUŽNI (RUS)
6:3, 6:3

Peking (Ž):
(4.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)
KUZNECOVA (RUS/6) - A. RADWANSKA (POL/12)
6:2, 6:4