Tisti, ki me odpisujete, nimate prav. Vrnil se bom močnejši, sporoča Federer. Foto: EPA
Tisti, ki me odpisujete, nimate prav. Vrnil se bom močnejši, sporoča Federer. Foto: EPA
Šarapova in Federer izpadla v 2. krogu Wimbledona

Po najbolj norem dnevu v zgodovini Wimbledona, kot ga je poimenoval John McEnroe, je seveda v ospredju poraz sedemkratnega kralja londonske trave, ki ga je v štirih nizih presenetljivo izločil 116. igralec sveta, Ukrajinec Sergej Stahovski.

"Ne gre za konec nekega obdobja"
Vidno razočarani Federer ostaja miren: "Uporabil bom pravilo 24 ur. V tem trenutku ni prostora za paniko. Vrnil se bom na delo in prišel nazaj močnejši. Po navadi mi taki obrati kar dobro uspevajo. Seveda je jasno, da gre za neuspeh. Zelo sem razočaran, da nisem našel poti do zmage. Imel sem možnosti, nogo med vrati, toda nisem zmogel. Želel sem si, da se moj niz (36 četrtfinalov zapored) ne konča tukaj, a nimam nobene druge izbire, kot da to sprejmem in grem naprej. Nimam občutka, da gre za konec nekega obdobja. Še vedno imam načrte, da igram tenis še kar nekaj let."

Padel bo na peto mesto
Federer, ki je v Wimbledonu branil naslov in bo po koncu turnirja padel na peto mesto lestvice ATP, je prvič po več kot osmih letih izgubil dvoboj proti igralcu zunaj prve stoterice. V Wimbledonu je izpadel prej le leta 2002, ko ga je v prvem krogu šokiral Mario Ančić.

Dan presenečenj in predaj
Na wimbledonsko črno sredo so se morali posloviti še Jo Wilfried Tsonga, Marin Čilić, Lleyton Hewitt, Viktorija Azarenka, Marija Šarapova in Caroline Wozniacki. Kar sedem igralcev je moralo včeraj predati obračune, kar se v zgodovini Wimbledona v enem dnevu še ni zgodilo. Na govorice, da travnata površina ni ustrezno pripravljena, se je moral odzvati izvršni direktor turnirja Richard Lewis.

Lewis: Igralna površina ni vzrok
"Veliko je bilo razlogov za predaje. Nekateri so namigovali, da je za to kriva tudi podlaga, na kar pa ne kaže niti en indic. Standardi so povsem enaki kot v preteklih letih. Igrišča je pregledala neodvisna komisija in ugotovila, da so suha in trdna, kot bi morala biti," je v izjavi za javnost zapisal Lewis.

Žemlja zgodaj popoldne z Dimitrovim
Danes bodo odigrali preostale dvoboje 2. kroga. Grega Žemlja se bo okoli 14. ure pomeril z 29. nosilcem, Bolgarom Grigorom Dimitrovim. Prvi nosilec Novak Đoković bo igral z Američanom Bobbyjem Reynoldsom, 156. igralcem sveta.

Šarapova in Federer izpadla v 2. krogu Wimbledona