Pred Andyjem Murrayjem je na lestvici ATP le še eno ime. Foto: Reuters
Pred Andyjem Murrayjem je na lestvici ATP le še eno ime. Foto: Reuters
Andy Roddick
Andy Roddick se je pritožil nad uporabo fotoaparatov s flešem, kar ga je zmotilo med serviranjem. Foto: Reuters
Jelena Janković
Jelena Janković je po zelo slabem prvem delu sezone spet v dobri formi. Foto: Reuters

22-letni Škot je s tem prekinil štiriletno vladavino dvojca Roger Federer - Rafael Nadal, ki sta bila od julija 2005 vsak teden na enem od prvih dveh mest. Drugo mesto je najvišja uvrstitev, ki jo je po uvedbi lestvice ATP leta 1973 zasedel katerikoli britanski igralec.

Murray v Montrealu še ni izgubil niza
"Leta in leta gledamo Rafo in Rogerja na vrhu lestvice. Težko se je bilo prebiti na 2. mesto, saj sta ta fanta najbrž najboljša igralca v zgodovini tenisa," je bil navdušen Murray, ki se je uvrstil v šesti letošnji finale. V Montrealu je nastopil prvič po polfinalnem porazu v Wimbledonu, ta teden še ni izgubil niza.

Del Potro še drugič zapored ugnal Roddicka
V finalu se bo pomeril z Juanom Martinom del Potrom, ki je s 4:6, 6:2 in 7:5 drugič v tednu dni premagal Andyja Roddicka. Omenjena tenisača sta se zadnjič pomerila v finalu Washingtona, kjer je imel prav tako nekaj več sreče in znanja Argentinec.

Po 19 asih prvič v finale
Odločitev je padla v 11. igri zadnjega niza, ko je del Potru uspel brejk, ta pa je tako razjezil Roddicka, da je razbil lopar. Argentinec, ki je zadel 19 asov, se je uvrstil v svoj prvi finale serije 1000.

Safina in Jankovićeva po različnih poteh do finala
V finalu Cincinnatija se bosta pomerili Dinara Safina in Jelena Janković. Prva igralka sveta se je poigrala z Italijanko Flavio Pennetto (6:2, 6:0). Veliko več dela je imela prerojena Srbkinja, ki je po dveh urah in 46 minutah le strla oreh v podobi Jelene Dementjeve (7:6, 0:6, 7:6).

"Vsak dan se počutim bolje, forma je vse boljša," je bila po hitri zmagi zadovoljna Safina. "Končno, saj ne morem verjeti. Dolgo sem čakala na to, da se spet približam najboljšim. Upam, da bom v finalu igrala še bolje," pa je navdušeno pripovedovala Jankovićeva.

Montreal (M), polfinale:
MURRAY (VB/3) - TSONGA (FRA/7)
6:4, 7:6 (8)
DEL POTRO (ARG/6) - RODDICK (ZDA/5)
4:6, 6:2, 7:5

Cincinnati (Ž), polfinale:

SAFINA (RUS/1) - PENNETTA (ITA/14)
6:2, 6:0
JANKOVIĆ (SRB/5) - DEMENTJEVA (RUS/4)
7:6, 0:6, 7:6