Murray je lani na OP ZDA moral priznati premoč Rogerju Federerju. Tudi letos bo med glavnimi favoriti za osvojitev zadnjega turnirja velike četverice. Foto: Reuters
Murray je lani na OP ZDA moral priznati premoč Rogerju Federerju. Tudi letos bo med glavnimi favoriti za osvojitev zadnjega turnirja velike četverice. Foto: Reuters
Juan Martin del Potro
Murray je končal niz desetih zmag del Potra. Foto: Reuters
Jelena Janković
Jankovićeva je po maratonski polfinani zmagi proti Jeleni Dementijevi v finalu delovala sveže. Foto: EPA

Tretjepostavljeni Škot, ki je že s polfinalno zmago nad Jo-Wilfriedom Tsongo na 2. mestu lestvice ATP prehitel Rafaela Nadala, je pod žgočim soncem potreboval dve uri in 44 minut za peto turnirsko zmago sezone. 22-letnik, ki je tekmoval prvič po polfinalnem porazu proti Andyju Roddicku na sveti travi Wimbledona, je ob začetku niza turnirjev na trdi podlagi pred zadnjim turnirjem za grand slam v New Yorku v odlični formi.

Visok Argentinec del Potro je dobil prvi niz v podaljšani igri s 7:4. Murrayja, ki se je na vremenske pogoje v Montrealu pripravljal dva tedna na Floridi, se ni ustrašil. V drugem nizu je podaljšana igra pripadla Škotu, ki se je v zadnjem nizu v 27 minutah sprehodil do zmage. Šestemu igralcu sveta, zmagovalcu turnirja v Washingtonu pretekli teden, so pojenjale moči. Murray mu je dvakrat odvzel servis in povedel 4:0, preden je končal dvoboj z asom.

Murray, ki v zmagah proti del Potru vodil 4:1, je zabil 16 asov in ob svojem drugem servisu osvojil 67 odstotkov točk v primerjavi z 11 asi Argentinca in 48-odstotnim drugim servisom.

Srbsko slavje v Cincinnatiju
V finalu ženskega turnirja v Cincinnatiju sta se spopadli nekdanja in sedanja številka ena ženskega tenisa, Jelena Janković in Dinara Safina. S 6:4 in 6:2 je bila uspešna Srbkinja. Petopostavljena 24-letnica je v uri in 25 minutah izkoristila napak polno igro Rusinje. V prvem nizu je že na začetku odvzela servis nasprotnici. V drugem nizu je Safina zaostajala že 3:0, nato pa dobila dve igri. Jankovićeve to ni zmedlo, pripadle so ji naslednej tri igre in ček za zmagovalko.

Mednarodni turnir ATP - Serija 1.000
Montreal (3.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)
Finale:
MURRAY (VB/3) - DEL POTRO (ARG/6)
6:7 (4), 7:6 (3), 6:1

Mednarodni turnir WTA
Cincinnati (2.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)
Finale:
JANKOVIĆ (SRB/5) - SAFINA (RUS/1)
6:4, 6:2