Rafael Nadal v Madridu lovi tretjo zaporedno zmago. Foto: Reuters
Rafael Nadal v Madridu lovi tretjo zaporedno zmago. Foto: Reuters
Petra Kvitova
Petra Kvitova je v španski prestolnici zmagala že leta 2011. Foto: Reuters

Dvoboj je bil v prvem nizu izenačen, saj sta oba igralca zadržala svoj začetni udarec, Španec pa je podaljšano igro dobil s 7:3. V drugem nizu je Nadal povsem prevladoval, saj je na svoj servis izgubil samo pet točk. Berdych si ni priigral niti ene priložnosti za brejk.

"Moral sem igrati res na visoki ravni, da sem zmagal. Brez dvoma je bil to eden najboljših obračunov v letošnji sezoni," je bil zadovoljen 28-letnik.

V večernem polfinalu je Andy Murray premagal Keja Nišikorija s 6:3 in 6:4.

Suverena zmaga Kvitove
V ženskem finalu je Petra Kvitova zmlela Svetlano Kuznecovo, saj ji je prepustila vsega tri igre (6:1, 6:2). "To je bil zame izjemen teden, presrečna sem, da sem drugič dobila ta turnir. Vem, da Svetlana ni bila najbolj zdrava, zato izid ni realen," je po dvoboju povedala 25-letna Kvitova, ki je v petek navdušila s polfinalno zmago nad Sereno Williams.

Bedene dobil prvi turnir kot Britanec
Aljaž Bedene je osvojil svoj prvi turnir, odkar igra za Veliko Britanijo. V Rimu je dobil turnir serije challenger. V finalu je premagal Adama Pavlaseka s 7:5 in 6:2. Za Bedeneta je bil to jubilejni 10. turnir, ki ga je osvojil v seriji challegner.

Madrid
(4.185.405 evrov, pesek)
Moški, polfinale:
NADAL (ŠPA/3) - BERDYCH (ČEŠ/6)
7:6, 6:1
MURRAY (VB/2) - NIŠIKORI (JAP/4)
6:3, 6:4

Ženske, finale:
KVITOVA (ČEŠ/4) - KUZNECOVA (RUS)
6:1, 6:2