Grega Žemlja je lani igral v finalu Portoroža. Foto: BoBo
Grega Žemlja je lani igral v finalu Portoroža. Foto: BoBo

Žemlja ni bil kos favoriziranemu Nemcu, ki je hitro pokazal, kdo je gospodar na igrišču. Prvega niza je bilo konec po 24 minutah igre, dvoboja pa po slabi uri.
Mayer je v prvem nizu v peti in sedmi igri odvzel servis Žemlji, ki je tudi v uvodni igri drugega niza izgubil začetni udarec in vrnitve ni bilo več. Številne menjave ritma, različni bekendi in zelo močan in natančen začetni udarec so bili preveč najboljšega slovenskega igralca. Prvi nosilec je na koncu osvojil 57 točk, Žemlja kar 21 manj.

"V prvem nizu sem še imel nekaj priložnosti, ki jih nisem znal izkoristiti, v drugem pa nikakor nisem prišel do svoje igre. Imela sva nekaj lepih izmenjav, vendar je imel Mayer vedno na koncu boljšo rešitev. Igral je zelo dobro in zasluženo zmagal," je povedal Žemlja.

32-letni Nemec, trenutno 94. igralec sveta, leta 2011 pa že 18., se bo v finalu pomeril z Rusom Danijelom Medvedevom, ki je bil v drugem polfinalu boljši od rojaka Aleksandra Kudrajčeva z 2:1 v nizih. Finale Portoroža bo tako prvič v zgodovini minil brez slovenskih predstavnikov.

Zmaga beloruske dvojice
Zmagovalca med dvojicami sta postala Belorusa Sergej Betov in Ilija Vaška, ki sta v finalu ugnala hrvaško navezo Tomislav Draganja/Nino Serdarušić z 1:6, 6:3 in 10:4.

PORTOROŽ, polfinale
(42.500 evrov, trda podlaga)

MAYER (NEM/1) - ŽEMLJA (SLO/4)
6:2, 6:2

MEDVEDEV (RUS) - KUDRAJČEV (RUS/7)
6:7, 6:2, 6:4


Dvojice, finale:
BETOV/VAŠKA (BLR) -
DRAGANJA/SERDARUŠIĆ (HRV)
1:6, 6:3, 10:4