Jannik Sinner je najboljšo igro prikazal v obeh podaljšanih igrah. Foto: EPA
Jannik Sinner je najboljšo igro prikazal v obeh podaljšanih igrah. Foto: EPA

Gledalci so res lahko uživali v obeh polfinalnih predstavah na osrednjem stadionu Lindner Family Tennis Centra.

Prvi igralec sveta Sinner je potreboval tri ure in sedem minut za zmago nad žilavim Nemcem, ki je ta teden prikazal zelo dobro formo. Malo mu je zmanjkalo do nove velike zmage nad Italijanom, lani ga je ugnal v osmini finala Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku v petih nizih.

Alexander Zverev je bil zelo blizu odmevni zmagi. Foto: EPA
Alexander Zverev je bil zelo blizu odmevni zmagi. Foto: EPA

V prvem nizu je Zverev povedel s 3:1. V deseti igri je serviral za zmago v uvodnem nizu, a je naredil preveč napak, Sinner pa je agresivneje odgovarjal na začetne udarce in uspelo mu je izenačiti na 5:5. V podaljšani igri je dež prekinil dvoboj za pol ure. Nemec je zapravil dve priložnosti za zmago (6:5 in 8:7), Sinner pa je najboljšo igro prikazal v ključnih trenutkih in dobil 13. igro z 11:9.

Tudi v drugem nizu je Zverev povedel s 3:1, a je Sinner nato izenačil na 3:3. V 12. igri je Nemcu uspel ključni brejk za izenačenje na 1:1 v nizih.

V odločilnem nizu sta oba odlično servirala, priložnosti za brejk ni bilo. V podaljšani igri je Sinner zadel izjemno forhend paralelo za vodstvo s 6:3 in se veselil zmage po treh urah in sedmih minutah.

"Zverev je odlično serviral in zelo sem zadovoljen, da sem ga premagal. Oba sva igrala na visoki ravni. Končno sem ga premagal na trdi podlagi. Moram se izboljšati fizično, saj bo v New Yorku treba igrati dolge obračune," je poudaril Sinner.

Zverev, ki je dobil turnir v Cincinnatiju pred tremi leti, je serviral 15 asov, naredil je pet dvojnih napak. Imel je možnost, da se prebije na drugo mesto na lestvici ATP z zmago na tem turnirju, a mu ni uspelo.

Frances Tiafoe je imel veliko podporo s tribun. Foto: EPA
Frances Tiafoe je imel veliko podporo s tribun. Foto: EPA

Tiafoe rešil dve zaključni žogi
Gledalci so še lovili sapo po tem sijajnem obračunu, ko sta na osrednji stadion že prišla Tiafoe in Holger Rune. Američan je v imenitnem vzdušju v večernem obračunu rešil dve zaključni žogi in izločil Danca s 4:6, 6:1 in 7:6.

Rune je v odločilnem nizu povedel s 5:2. V deveti igri je serviral za preboj v finale, a ni osvojil niti točke. Tiafoe se je v velikih težavah znašel v deseti igri, ko je serviral pri 15/40. Prvo zaključno žogo je rešil z ogromno sreče, saj je s forhendom zadel vrh mreže, žoga pa je padla na stran Danca. Drugo zaključno žogo je rešil z močnim servisom. Izenačil je na 5:5.

Odločala je podaljšana igra, kjer je Tiafoe zadel izjemno bekhend diagonalo, ko je Rune pritekel k mreži za vodstvo s 6:3. Dvoboj je zaključil po dveh urah in devetih minutah.

"Tokrat je bila sreča res na moji strani. Rešil sem zaključno žogo, v podaljšani igri pa je nato steklo. V finalu je favorit Sinner. Letos je redko izgubljal, prvi igralec sveta je vedno v vlogi favorita in lahko igram popolnoma sproščeno," je povedal Tiafoe, ki je dobil enega od štirih medsebojnih obračunov z Italijanom.

Sabalenka unovčila deseto zaključno žogo proti prvi igralki sveta
V ponedeljek ob 21.00 se bosta v finalu turnirja WTA serije 1000 srečali Arina Sabalenka in Jessica Pegula.

Arina Sabalenka je nadigrala prvo igralko sveta Igo Swiatek. Foto: EPA
Arina Sabalenka je nadigrala prvo igralko sveta Igo Swiatek. Foto: EPA

Belorusinja je v polfinalu premagala prvo igralko sveta Poljakinjo Igo Swiatek s 6:3 in 6:3, Američanka pa je bila boljša od Španke Paule Badose s 6:2, 3:6 in 6:3.

Sabalenka je izkoristila šele deseto zaključno žogo in se prvič v karieri uvrstila v finale Cincinnatija, kjer je štirikrat izpadla v polfinalu, ter se 23-letni Poljakinji oddolžila za poraza v finalih turnirjev WTA 1000 spomladi v Madridu in Rimu.

S četrto zmago v dvanajstih dvobojih proti Poljakinji bo 26-letna Belorusinja na novi lestvici WTA napredovala na drugo mesto.

V odlični formi je tudi 30-letna Jessica Pegula, ki je v nizu devetih zmag. Prejšnji teden je osvojila WTA serije 1000 v Torontu, v ponedeljkovem finalu v Cincinnatiju pa bo imela priložnost za četrti naslov na turnirjih serije masters. Sabalenka bo naskakovala šesti naslov na turnirjih WTA 1000 in 15. v karieri na turnirjih WTA.

Zverev in Sinner poskrbela za poslastico, zmaga Italijanu

CINCINNATI
(7.909.030 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale (M):
SINNER (ITA/1) – ZVEREV (NEM/3)
7:6 (9), 5:7, 7:6 (4)
TIAFOE (ZDA) – RUNE (DAN/15)
4:6, 6:1, 7:6 (4)


Polfinale (Ž):
SABALENKA (BLR/3) – SWIATEK (POL/1)
6:3, 6:3
PEGULA (ZDA/6) – BADOSA (ŠPA)
6:2, 3:6, 6:3