Jannik Sinner je naredil kar 44 neizsiljenih napak. Ni se znašel v vetru, a v ključnih trenutkih je prikazal najboljšo igro. Foto: Reuters
Jannik Sinner je naredil kar 44 neizsiljenih napak. Ni se znašel v vetru, a v ključnih trenutkih je prikazal najboljšo igro. Foto: Reuters

Prejšnji teden je Rubljov premagal SInnerja s 6:3, 1:6 in 6:2 v četrtfinalu turnirja serije masters v Montrealu. Tudi teden dni zatem v Cincinattiju je bilo na osrednjem stadionu Lindner Family Tennis Centra zelo napeto. Dvoboj je trajal dve uri in 26 minut.

Andrej Rubljov je zelo neugoden tekmec za Sinnerja. Foto: Reuters
Andrej Rubljov je zelo neugoden tekmec za Sinnerja. Foto: Reuters

Sinner, ki je v petek praznoval 23. rojstni dan, se je znova znašel v zelo neugodnem položaju. Potem ko je izgubil prvi niz, je imel v drugem v osmi igri Rus dve priložnosti za vodstvo s 5:3, a se je Sinner rešil po zaostanku s 15/40 in v nadaljevanju z brejkom v enajsti igri dobil drugi niz.

Zalet je prvi nosilec prenesel v odločilni niz. Hitro je povedel s 3:0 ter in tudi s 5:1. Rubljov je nato dobil tri igre zapored, v deseti igri pa je Sinner zanesljivo zadržal začetni udarec za zmago. Tudi 44 neizsiljenih napak ni bilo usodnih za Italijana.

Dve prekinitvi zaradi dežja nista ustavili Zvereva
V soboto se bo Sinner pomeril z Zverevom, ki je po dveh urah in pol izločil ljubljenca občinstva Bena Sheltona s 3:6, 7:6 in 7:5.

Alexander Zverev je v Cincinnatiju dvignil pokal pred tremi leti. Foto: Reuters
Alexander Zverev je v Cincinnatiju dvignil pokal pred tremi leti. Foto: Reuters

Nemec, ki dolgo časa ni našel pravega odgovora na močne servise Američana, je dobil podaljšano igro drugega niza s 7:3. V odločilnem nizu je obračun dvakrat za nekaj minut prekinil dež. Zverev je najprej zaostajal s 3:4, nato pa s 4:5, obakrat je zadržal servis in uspel izenačiti. V enajsti igri je dobil vse daljše izmenjave in odvzel je servis Američanu. V 12. igri je imel Shelton priložnost za izhod v podaljšano igro pri 30/40. Zverev je znova dobil daljšo izmenjavo, nato pa z dvema močnima servisoma končal napet obračun.

Iga Swiatek pošteno garala proti najstnici Andrejevi
Na ženskem teniškem turnirju v Cincinnatiju sta v polfinale napredovali prva in tretja nosilka, Poljakinja Iga Swiatek in Belorusinja Arina Sabalenka. Za mesto v finalu se bosta pomerili med seboj.

Poljakinja je imela ogromno težav proti 17-letni Rusinji Miri Andrejevi. Premagala jo je po dveh urah in 40 minutah s 4:6, 6:3 in 7:5.

Manj dela je imela 26-letna Sabalenka, ki je proti Rusinji Ljudmili Samsonovi oddala pet iger ob zmagi s 6:3 in 6:2 po uri in 20 minutah.

Swiatek in Sabalenka se bosta pomerili še v 12. medsebojnem obračunu, uspešnejša pa je mlajša tekmica iz Varšave, ki je dobila osem dvobojev, med drugimi tudi oba letošnja na pesku v Madridu in Rimu.

Zmagovalka mastersa v Torontu prejšnji teden Jessica Pegula je premagala Kanadčanko Leylah Fernandez s 7:5, 6:7 in 7:6 po treh urah in sedmih minutah.


CINCINNATI
(7.909.030 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale (M), tabela:
SINNER (ITA/1) – RUBLJOV (RUS/6)
4:6, 7:5, 6:4
ZVEREV (NEM/3) – SHELTON (ZDA/12)
3:6, 7:6 (3), 7:5
TIAFOE (ZDA) – HURKACZ (POL/5)
6:3, b.b.
RUNE (DAN/15) – DRAPER (VB)
6:4, 6:2


Četrtfinale (Ž), tabela:
SWIATEK (POL/1) – M. ANDREJEVA (RUS)
4:6, 6:3, 7:5
SABALENKA (BLR/3) – SAMSONOVA (RUS/10)
6:3, 6:2
PEGULA (ZDA/6) – FERNANDEZ (KAN)
7:5, 6:7 (1), 7:6 (3)
BADOSA (ŠPA) – PAVLJUČENKOVA (RUS)
6:3, 6:2