Jannik Sinner se še nikoli ni prebil v polfinale Odprtega prvenstva ZDA, pred dvema letoma je izpadel v četrtfinalu. Foto: EPA
Jannik Sinner se še nikoli ni prebil v polfinale Odprtega prvenstva ZDA, pred dvema letoma je izpadel v četrtfinalu. Foto: EPA

Italijan je v torek odigral prvi dvoboj po dopinškem škandalu, ki je izbruhnil prejšnji teden. V vzorcu 23-letnika so marca na turnirju v Indian Wellsu našli prepovedano snov, a je Sinner s svojimi argumenti prepričal odgovorne in se izognil kazni.

Sinner je imel v prvem nizu trikrat prednost odvzema servisa, a je šele v tretje potrdil prednost in osvojil niz. V drugem nizu je izkoristil številne napake tekmeca, v tretjem pa nato le še dokončal delo.

"Zelo sem zadovoljen, da sem napredoval po dvoboju z zelo zahtevnim tekmecem. Z Alexom sva igrala dober teden dni nazaj v Cincinnatiju, zato sem vedel, kaj pričakovati. New York je vedno posebno mesto zame. Tu sem prvič nastopil na grand slamih v glavnem delu žreba, zato imam na ta kraj lepe spomine. Vedno rad igram pred temi navijači," je poudaril prvi igralec sveta.

"Vsak turnir je drugačen. Lahko še napredujem in delam na določenih stvareh. Moraš pa biti zadovoljen, ko napreduješ. Iz dneva v dan skušam biti boljši igralec," je še dejal Sinner.

V 3. krogu se bo pomeril z Avstralcem Christopherjem O'Connellom, ki je s 6:3, 6:4, 3:6 in 6:3 premagal Italijana Mattio Belluccija.

Sinner oddal le šest iger proti Američanu Michelsenu

Thompson izločil Hurkacza
Izpadel je sedmi nosilec Hubert Hurkacz. S 7:6, 6:1 in 7:5 ga je ugnal Avstralec Jordan Thompson. V petek se bo pomeril z Matteom Arnaldijem.

"Zelo dobro sem poznal Michelsena, saj sva igrala pred dvema tednoma v Cincinnatiju. Zadovoljen sem z igro, lahko izboljšam še nekaj stvari," je poudaril prvi igralec sveta.

Iga Swiatek je zelo dvignila raven igre, potem ko se je v prvem krogu mučila z rusko kvalifikantko Kamilo Rahimovo. Foto: EPA
Iga Swiatek je zelo dvignila raven igre, potem ko se je v prvem krogu mučila z rusko kvalifikantko Kamilo Rahimovo. Foto: EPA

Ekspresna zmaga Ige Swiatek
Prva igralka sveta Iga Swiatek je odpravila Japonko Eni Šibaharo s 6:0 in 6:1 po uri in petih minutah na stadionu Arthurja Asha.

"S predstavo sem zadovoljna. Nisem pretiravala z močjo, bila sem solidna in izbirala prave udarce. Bila sem v boljšem ritmu, potem ko sem bila nekoliko nervozna v prvem korgu. Zato sem se skušala osredotočiti na stvari, ki jih lahko nadziram. Nisem se osredotočila na izid, ampak le na to, kar sem delala na treningih. Če preveč razmišljaš o končnem izidu, ti glava hitro odtava drugam," je pojasnila prva nosilka.

Pliškova predala dvoboj po treh odigranih točkah
Jasmine Paolini je bila na stadionu Louisa Armstromnga le nekaj minut. Peta nosilka in finalistka letošnjega Rolanda Garrosa in Wimbledona je odigrala le tri točke, potem pa si je Čehinja Karolina Pliškova zvila gleženj in ni bila sposobna nadaljevati.

Jasmine Paolini je odigrala le tri točke, zato pa je veliko več časa posvetila
Jasmine Paolini je odigrala le tri točke, zato pa je veliko več časa posvetila "selfiejem" z navijači. Foto: EPA

Poškodbe Ribakine se nadaljujejo
Jelena Ribakina je zaradi poškodbe brez boja predala dvoboj proti Francozinji Jessiki Ponchet.

"Na žalost moram skleniti nastope zaradi mojih poškodb. Nisem si želela tako končati zadnjega grand slama sezone, ampak moram poslušati svoje telo. Upam, da bom lahko na pravi način končala sezono," je v izjavi za javnost dejala 25-letna Ribakina.

Letos je zmagovalka Wimbledona leta 2022 in finalistka OP-ja Avstralije leta 2023 igrala v polfinalu Wimbledona. Na številnih turnirjih je predčasno sklenila nastope zaradi bolezni ali poškodb. Tako je poleti predala četrtfinale turnirja v Berlinu, na olimpijskih igrah v Parizu pa zaradi akutnih težav z bronhitisom ni igrala. Na turnirjih v Severni Ameriki ni nastopila v Torontu, v Cincinnatiju pa je izpadla v 2. krogu.

Jessica Pegula je v zadnejm mesecu v odlični formi. Foto: EPA
Jessica Pegula je v zadnejm mesecu v odlični formi. Foto: EPA

Pegula ugnala rojakinjo Sofio Kenin
Na stadionu Louisa Armstronga je bila na sporedu obračun Američank. Jessica Pegula je ugnala nekdanjo zmagovalko OP-ja Avstralije Sofio Kenin s 7:6 in 6:3. Šesta nosilka je dobila turnir v Torontu in se tudi v Cincinnatiju uvrstila v finale. V soboto se bo v 3. krogu pomerila s Španko Jessico Bouzas, ki je ugnala 31. nosilko Katie Boulter iz Velike Britanije s 7:5 in 7:5.

V nočnem spredu se bosta ob 1.00 srečali Naomi Osaka, ki je blestela v prvem krogu proti Jeleni Ostapenko, kn Karolina Muchova. Carlos Alcaraz še ni ujel prave forme na trdi podlagi, v 2. krogu ga čaka Botic van de Zandschulp.


NEW YORK, 2. krog (M), zgornji del tabele
(25.440.000 am. dolarjev, trda podlaga)

SINNER (ITA/1) - MICHELSEN (ZDA)
6:4, 6:0, 6:2
O'CONNELL (AVS) - BELLUCCI (ITA)
6:3, 6:4, 3:6, 6:3
FILS (FRA/24) - DIALLO (KAN)
PAUL (ZDA/14) - PURCELL (AVS)
BORGES (POR) - KOKKINAKIS (AVS)
6:4, 7:5, 7:5
SCHOOLKATE (AVS) - MENŠIK (ČEŠ)
COBOLLI (ITA/31) - BERGS (BEL)
MEDVEDJEV (RUS/5) - MAROZSAN (MAD)

ALCARAZ (ŠPA/3) - VAN DE ZANDSCHULP (NIZ)
DRAPER (VB/25) - DIAZ ACOSTA (ARG)
6:4, 6:2, 6:2
GOFFIN (BEL) - MANNARINO (FRA)
MACHAČ (ČEŠ) - KORDA (ZDA/16)
6:4, 6:2, 6:4
DE MINAUR (AVS/10) - VIRTANEN (FIN)
7:5, 6:1, 7:6 (3)
NAVONE (ARG) - EVANS (VB)
ARNALDI (ITA/30) - SAFIULIN (RUS)
6:2, 6:4, 6:4
THOMPSON (AVS) - HURKACZ (POL/7)
7:6 (2), 6:1, 7:5


2. krog (Ž), zgornji del tabele:
SWIATEK (POL/1) - ŠIBAHARA (JAP)
6:0, 6:1
PAVLJUČENKOVA (RUS/25) - COCCIARETTO (ITA)
KRUEGER (ZDA) - M. ANDREJEVA (RUS/21)
6:1, 6:4
SAMSONOVA (RUS/16) - BOUZKOVA (ČEŠ)
ERRANI (ITA) - DOLEHIDE (ZDA)
7:5, 7:5
ŠNAJDER (RUS/18) - TAUSON (DAN)
6:4, 6:4
BOUZAS MANEIRO (ŠPA) - BOULTER (VB/31)
7:5, 7:5
PEGULA (ZDA/6) - KENIN (ZDA)
7:6 (4), 6:3

PONCHET (FRA) - RIBAKINA (KAZ/4)
b.b.
WOZNIACKI (DAN) - ZARAZUA (MEH)
HADDAD MAIA (BRA/22) - SORRIBES TORMO (ŠPA)
6:2, 6:1
KALINSKA (RUS/15) - BONDAR (MAD)
6:2, 6:4
OSAKA (JAP) - MUCHOVA (ČEŠ)
POTAPOVA (RUS) - LEPCHENKO (ZDA)
6:3, 6:4
PUTINCEVA (KAZ/30) - Š. VANG (KIT)
6:1, 7:6 (4)
PAOLINI (ITA/5) - PLIŠKOVA (ČEŠ)
b.b.