Andreja Klepač je uspešno opravila nalogo prve igralke. Foto: RTV SLO
Andreja Klepač je uspešno opravila nalogo prve igralke. Foto: RTV SLO
Tadeja Majerič
Tadeja Majerič je s Polono Hercog dobila tudi dvoboj dvojic. Foto: RTV SLO

Najprej je Maša Zec Peškirič premagala Anett Kaasik s 6:1 in 6:1. Vlogo prve igralke je ob odsotnosti Katarine Srebotnik prevzela Andreja Klepač, ki je s 6:3 in 7:5 odpravila Margit Ruutel. Tekma dvojic ni več odločala o zmagovalcu, za Slovenijo sta tretjo točko prispevali še Polona Hercog in Tadeja Majerič z 1:6, 6:1 in 6:4.

V petek čaka Slovenke še odločilni dvoboj za 1. mesto v eni izmed štirih skupin. Nasprotnice bodo favorizirane Srbkinje na čelu z Jeleno Janković, 7. igralko na svetu.

"Po drugem dvoboju lahko o nastopih slovenskih reprezentantk govorim le v superlativih. Proti Estonkam so dekleta pokazala odlično igro, tako v posamični konkurenci, kot tudi v igri dvojic, kjer sta danes v reprezentanci debitirali Hercogova in Majeričeva. Sicer pa je v posamičnih nastopih Klepačeva pokazala, da igra čedalje bolje, medtem ko je Maša še enkrat prikazala igro na zelo visoki ravni," je dejal kapetan reprezentance Iztok Božič.

Božič se pred dvobojem s Srbijo ne predaja
"Proti Srbiji si ne delamo utvar, a vseeno nismo brez možnosti. Upam, da bo Klepačeva proti Jankovićevi pokazala svojo najboljšo igro, naše upe pa gradimo predvsem na drugem posamičnem nastopu. Kdo bo druga igralka Srbije v posamičnih obračunih, še ne vemo. Do zdaj je bila to Lukičeva, a je danes proti Švedski izgubila, tako da jo bodo morda zamenjali. Če bi bil po posamičnih tekmah izid izenačen, na kar potihoma računamo, bi torej odločala igra dvojic, tu pa se lahko zgodi marsikaj," se ne predaja Božič.

Skupina C, 2. krog:
SLOVENIJA
- ESTONIJA 3:0

Zec Peškirič - Kaasik 6:1, 6:1

Klepač - Ruutel 6:3, 7:5

Hercog/Majerič - Kaasik/Ruutel 1:6, 6:1, 6:4

ŠVEDSKA - SRBIJA 2:1

C. R.