Jelena Janković je bila jeziček na tehtnici v prid Srbije. Foto: Reuters
Jelena Janković je bila jeziček na tehtnici v prid Srbije. Foto: Reuters

Za vodstvo varovank Iztoka Božiča je poskrbela Maša Zec-Peškirič, ki je ugnala Ano Timotić s 6:3, 4:6 in 6:0. Andreja Klepač je pričakovano izgubila proti 7. igralki sveta Jeleni Janković z 1:6 in 0:6. O zmagi v skupini C je odločala igra dvojic, kjer sta Zec-Peškiričeva in Klepačeva v tretjem nizu vodili s 5:3 in imeli dve zaključni žogi proti navezi Janković/Timotić, a sta se Srbkinji pobrali in zmagali s 3:6, 6:2 in 9:7.

Slovenke se bodo v soboto za uvrstitev od petega do osmega mesta pomerile s Švico, v primeru zmage pa bi imele možnost za preboj v svetovno skupino.

Božič si želi dogovora s Srebotnikovo
"Če ocenim celoten nastop smo daleč največje presenečenje v Plovivu. Žal smo zapravili dve zaključni žogi. Imamo mlado in perspektivno ekipo. Imeli smo obilo smole. V prelomnih trenutkih igre dvojic pa jim je boginja sreče obrnila hrbet. Maša je v odlični formi, Andreja se počasi vrača na najvišji nivo. S pomočjo Katarine Srebotnik bi lahko naredili še veliko več. Upam, da se bomo za drugo leto dogovorili. Sem optimist," je povedal Božič in dodal: "Kljub temu nimamo razloga za nezadovoljstvo. Z zmagama nad Estonijo in Švedsko smo si zagotovili obstanek v prvi evroafriški skupini, kar je bil primarni cilj pred odhodom v Bolgarijo."

Skupina C, 3. krog:
SLOVENIJA - SRBIJA 1:2
Zec Peškirič - Timotić 6:4, 4:6, 6:0
Klepač - Janković 1:6, 0:6
Zec Peškirič/Klepač - Janković/Timotić
6:3, 2:6, 7:9

ESTONIJA - ŠVEDSKA 0:3

Vrstni red: Srbija, Slovenija, Švedska, Estonija.

Za 5. mesto, sobota:
SLOVENIJA - ŠVICA