Polne dvorane v Ligi NBA bodo le še lep spomin. Foto: Reuters
Polne dvorane v Ligi NBA bodo le še lep spomin. Foto: Reuters

"Obstaja način. Nihče naj ne pride na stadione. Športnike nastanite v velike hotele, kjer koli želite igrati. Seveda je treba športnikom zagotoviti dobro zdravstveno varstvo, jih pregledati, testirati vsak teden in poskrbeti, da ne bodo okužili drug drugega ali svojih družin, ter jim pustite, da dokončajo svoje ligaške sezone," je v oddaji Snapchat povedal Fauci, direktor nacionalnega inštituta za varovanje zdravja.

Tako kot drugje po svetu so tudi poklicne športne lige onstran Atlantika v popolni ohromitvi zaradi pandemije novega koronavirusa, zaradi katere je samo v ZDA umrlo skoraj 28.000 Američanov.

Newyorški župan Bill de Blasio je v sredo dejal, da si ne želi večjih športnih prireditev in koncertov z množico ljudi na tribunah ali stadionih. "Te velike prireditve bi morale biti ena zadnjih stvari, ki bi se vrnile. Zadnja stvar, ki bi jo morali narediti, je, da na enem mestu zberemo 10.000, 20.000, 50.000 ljudi. Takšne prireditve so ravno nasprotje tistega, kar želimo doseči z omejevanjem socilanih stikov, in predstavljajo preveliko tveganje," je de Blasio povedal za CNN.

Župan Los Angelesa Eric Garcetti je v ponedeljek dejal, da njegovo mesto v Kaliforniji ne bo gostilo velikih srečanj, kot so športne prireditve in koncerti, pred letom 2021.

Jeffrey Smith, izvršni direktor okrožja Santa Clara na severu Kalifornije, je za ESPN dejal, da bo umrlo več ljudi, če bodo prireditve organizirane prezgodaj, in da bi bil potreben veliki čudež, da bi se sezona NFL 2020 začela pravočasno. Začetek je sicer predviden septembra.