Foto:
Foto:
Nepridipravi naj bi namestli na bankomate posebne kamere.

Nepridipravi naj bi nato s temi podatki izpraznili transakcijski račun varčevalca. Za zdaj so odkrili en tak bankomat, in sicer pri trgovskem centru na Tržaški ulici v Mariboru, je poročal Radio Slovenija.

V Bakartu potrdili poskuse kraje
Direktor Bankarta Aleksander Kurtevski pa je v pogovoru za Radio Slovenija zatrdil, da na tak način ne morejo izprazniti komitentovega računa, saj obstajajo druga varovala, kot so dnevni limiti, stanje ipd. Potrdil pa je, da poskusi kraje magnetnega zapisa in številke pin s takšnimi napravami obstajajo.

Direktor Bankarta je poudaril še, naj bodo komitenti pozorni, če iz bankomata pri reži za vlaganje kartic štrli kakšen kvadratek oz. je nad tipkovnico kak tujek, ki je lahko posebna kamera.

Zaradi nadgradnje bankomati ne bodo delovali
Sicer pa so iz Bankarta sporočili, da bo zaradi nadgradnje avtorizacijskega sistema v sredo med 1.30 in 5.00 zjutraj prekinjeno delovanje bankomatov. Tako bo moteno delovanje celotne mreže bankomatov in POS-terminalov, priključenih v mrežo Bankart. V tem času bo onemogočena uporaba kartic BA Maestro v celoti ter delno tudi Karante in MasterCarda.