Foto:
Foto:

Mediji so namreč odkrili, da je vpleten v konflikt interesov, danes pa so objavili tudi ustrezne dokumente.

Obtožbe se nanašajo na podjetje Imotstroj, ki mu je vlada odpisala 6,2 milijona kun dolga državi. Z lastnikom tega podjetja, podjetjem Karin Univerzal, pa je poslovala tudi soproga ministra Žužula, oziroma družinsko podjetje.

Žužul je danes izjavil, da podjetje Karin Univerzal njegovi ženi, njenem podjetju, ali njemu osebno niso izplačali nobenega denarja, tako da ni govora o kakšnem podkupovanju. Napovedal je tožbo proti spletnega portala Index, ki je objavil besedilo z naslovom Žužul preko žene dobil 500.000 kun podkupnine.

Po pisanju Indexa naj bi Žužulova žena prodala 50-odstotni delež v njenem podjetju MTS za 500 tisoč kun podjetju Ivana Karina. Njegovo podjetje Karin Univerzal je na javnem natečaju (že sedmem) za 6,3 milijona kun kupila podjetje Imotstroj, ki je bilo v stečaju. Vlada pa naj bi pred tem podjetju Imotstroj odpisala dolg v višini 6,2 milijona kun.

Opozicija pritiska na vlado
Opozicijske stranke so včeraj v saboru pozvale ministra Žužula, naj odstopi. Vodja opozicijskega SDP-ja Ivica Račan pa je opozoril tudi na odgovornost premierja Iva Sanaderja, ki brani svojega ministra.