Avstrijo znova pretresa primer krvoskrunstva, ki se je dogajalo v hiši v kraju St. Peter am Hart. Foto: Reuters
Avstrijo znova pretresa primer krvoskrunstva, ki se je dogajalo v hiši v kraju St. Peter am Hart. Foto: Reuters

Nov primer zlorabe je prišel v javnost v torek, ko je policija potrdila, da je 80-letni osumljeni svoji hčerki, stari 53 in 45 let, redno zlorabljal in posiljeval od leta 1970 na svojem domu v kraju St. Peter am Hart.

Primer zelo spominja na razvpiti primer Josepha Fritzla, ki je imel s svojo hčerko sedem otrok, potem ko jo je imel 24 let zaprto v kleti, zato so se v medijih pojavila ugibanja, da ima morda s hčerkama otroke, kar pa je tožilec Alois Ebner zanikal.

Osumljenec zanika obtožbe
Ebner je še povedal, da je hčerki, še ko sta bili v osnovni šoli, zlorabil tudi znanec njunega očeta, a tega primera ne morejo več obravnavati, ker je zastaral.

Osumljenec hčerki, ki naj bi bili rahlo duševno zaostali, sicer ni imel fizično zaprti, jima je pa po navedbah policije preprečeval kakršen koli stik z zunanjim svetom in grozil, da ju bo ubil, če bosta spregovorili.

Primer je prišel na dan, ko je osumljenec maja skušal posiliti eno izmed hčera. Ta ga je potisnila na tla in ga tam pustila ležati dva dni, preden je poklicala socialno delavko, ki je potem obvestila pristojne oblasti. Osumljenec do nadaljnjega ostaja v priporu in zanika vse obtožbe.