Palestinci nosijo truplo Alaja Šahama, ki so ga izraelske sile ubile v taborišču Kalandija. Foto: Reuters
Palestinci nosijo truplo Alaja Šahama, ki so ga izraelske sile ubile v taborišču Kalandija. Foto: Reuters

Palestinski najstnik je bil ubit med operacijo izraelske vojske v begunskem taborišču Balata blizu Nablusa na Zahodnem bregu. 16-letnik je bil ustreljen z več naboji v glavo, prsi in roko, je sporočilo palestinsko ministrstvo, ki drugih podrobnosti ni navedlo. Incident je označilo za zunajsodni uboj.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske, razporejene na Zahodnem bregu, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da je "terorist streljal na naše sile, ki so odgovorile in ga ubile".

Do streljanja je prišlo, ko so izraelske sile zapustile taborišče Balata, potem ko so aretirale "Palestinca, ki ga Izrael išče zaradi terorističnih dejavnosti". "Ko so nameravali zapustiti taborišče, je prispelo motorno kolo s teroristom, ki je streljal v njihovo smer. Izraelske sile so se odzvale in ga ubile," je dejal.

Drugi Palestinec je bil po poročanju palestinskega ministrstva ubit v begunskem taborišču Kalandija blizu Ramale.

Zahodni breg je pod izraelsko vojaško okupacijo od leta 1967. Izrael na Zahodnem bregu in v Vzhodnem Jeruzalemu že desetletja naseljuje judovske naseljence. V najmanj 250 nezakonitih naselbinah živi že od 600.000 do 750.000 naseljencev, kar predstavlja hudo kršitev mednarodnega prava in vojni zločin.