Kirjat Šmona na severu Izraela je pogosta tarča raketnih napadov Hezbolaha. Foto: Reuters
Kirjat Šmona na severu Izraela je pogosta tarča raketnih napadov Hezbolaha. Foto: Reuters

Kot je sporočila izraelska vojska, so v napadih na območje Kunejtre na jugozahodu Sirije ubili Adhama Džahuta, ki je bil zadolžen za posredovanje informacij sirskih oblasti Hezbolahu in zbiranje obveščevalnih podatkov s sirske fronte za omogočanje operacij proti Izraelu na Golanskem višavju.

Izrael si je Golansko višavje priključil v vojni leta 1967, a večina držav v svetu ne priznava njegove okupacije.

Sirska državna televizija je poročala tudi, da je Izrael izvedel zračne napade na industrijsko območje v sirskem mestu Homs in vojaško območje na podeželju v bližini mesta Hama, pri čemer je povzročil "nekaj materialne škode". Eksplozije so bile slišane tudi v mestu Daraa.

Izrael medtem nadaljuje obstreljevanje Libanona, kjer je bilo v napadu na mesto Vardanije v osrednjem delu države ponoči ubitih pet ljudi. Po poročanju Al Džazire je mesto oddaljeno od juga Libanona in od južnih predmestij Bejruta, kar pomeni, da Izrael širi letalske napade po državi.

Po trditvah Izraela so v napadih na jugu Libanona ubili dva poveljnika Hezbolaha, ki sta bila odgovorna za izstrelitve raket na sever Izraela. Izraelska vojska je še sporočila, da je bombardirala skladišče v Bejrutu in vojaško infrastrukturo Hezbolaha na jugu Libanona.