Madžarska ima velik interes za tesno sodelovanje z Brazilijo, je po pogovorih zatrdil Orban, poroča madžarska tiskovna agencija Mti. Madžarska in Brazilija imata podobna stališča do vprašanj migracij, pomoči preganjanim kristjanom, obrambe pred napadi na družine, njihove zavezanosti prosti trgovini in vojaškemu razvoju, je dejal Orban na skupni novinarski konferenci.

Bolsonaro je Madžarsko označil za brazilskega "brata". "Vašo državo imam za našega brata, majhnega, če upoštevamo naše razlike v ozemeljskih razsežnostih, a velikega v vrednotah, ki jih zastopamo in ki jih je mogoče povzeti v štirih besedah: Bog, domovina, družina in svoboda," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Bolsonaro. Poudaril je, da je treba odnose med državama še okrepiti.

Madžarski premier je pohvalil Bolsonarova diplomatska prizadevanja za ohranjanje miru v Evropi med obiskom v Moskvi, kjer je bil prav v času zaostrenih napetosti v ukrajinski krizi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Dva desničarska populistična voditelja sta vzpostavila tesne vezi od leta 2019, ko je madžarski voditelj odpotoval v Brazilijo na Bolsonarovo inavguracijo. Odnosi med Brazilijo in Madžarsko so se v zadnjih letih okrepili zaradi ideološke bližine njunih dveh voditeljev, poroča AFP.