Vodja kuhinje Hotela Kokra na Brdu Robert Merzel nam je zaupal, da bo imel vse niti glede slavnostnega kosila najvišjega in najbolj varovanega svetovnega politika v rokah kar on sam. "Seveda pa brez pomoči moje odlične ekipe ne bi šlo," je dodal mojster kuhe.
Katere slovenske dobrote bodo Bush, njegova soproga in številčna delegacija okušali?
"Number 1 jé vse!"
Vodja kuhinje nam je posredoval dva jedilnika - mesnega in vegetarijanskega. Vegetarijanskega? Ali je "Teksaški kavboj", ki je znan, da v prostem času rad uživa ob ražnju na svojem ranču v Crawfordu, mogoče prenehal jesti meso? "Number 1 (številka 1) jé vse, ena od delegatk na kosilu pa si je zaželela vegetarijanski menu," pojasnjuje Merzel.
Uverturo v kosilo bodo predstavljale rezine istrskega pršuta z zelenimi beluši in paradižnikovo terino, predsedniške brbončice pa bo razvajala žlahtna kapljica Simčičeve rebule iz Goriških brd, letnik 2005.
Za glavno jed maestro pripravlja goveji file v ohrovtovem listu z mladim krompirjem in zelenjavo, ki ga bo pospremil starani teran Sara kraške vinske kleti Lisjak, letnik 1998.
Sladica bo slovenska klasika: prekmurska gibanica z vinskim šatojem in jagodami, ob kateri bo po grlu stekla sladka radgonska penina iz štajerskega vinorodnega območja. Zadnje dejanje bo kava z domačimi pralineji.
Tista delegatka, ki ni ljubiteljica steakov in tako ali drugače prepariranih mesnin, bo namesto pršuta dobila zelene beluše s paradižnikovo terino za predjed in zapečen mladi sir z zelenjavo na žafranovi rižoti za glavno jed.
Ker bo Bush na Brdu tudi prespal, bo pred odhodom iz Slovenije v hotelu pojedel zajtrk, a Merzel nam z jedmi le-tega ni mogel postreči, saj ga bo pripravil eden izmed kuharjev iz predsednikovega številčnega spremstva.
Kaja Sajovic
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje