Strelski obračuni v ZDA so v zadnjem času postali skoraj stalnica. Foto: EPA
Strelski obračuni v ZDA so v zadnjem času postali skoraj stalnica. Foto: EPA

Srednješolci, pet fantov in eno dekle, stari od 16 do 17 let, so se vračali iz šole, ko sta nanje streljala neznanca. Vseh šest ranjenih so takoj odpeljali v bolnišnico, dva od njih sta sicer huje ranjena, nihče pa ni v smrtni nevarnosti. Preostale štiri so iz bolnišnice že odpustili.

Motiv za napad na skupino srednješolcev še ni natanko znan, tiskovni predstavnik lasvegaške policije pa je povedal, da bi bilo streljanje lahko povezano s ponedeljkovim sporom zaradi nekega dekleta na šoli, ki so jo obiskovali mladostniki.

Policija je takoj po streljanju prijela šest ljudi in jih odpeljala na zaslišanje, aretirali pa niso še nikogar. Prav tako ni jasno, ali je kateri izmed njih tudi dejansko streljal na mladostnike, policija pa je za zdaj potrdila le, da gre za dva moška.

Strelski obračuni ameriški vsakdan?
Tokratni strelski obračun v ZDA je že drugi v tem tednu, saj sta bila v ponedeljek v misijonarskem centru blizu Denverja ubita dva človeka, dva pa ranjena, pred evangeličansko cerkvijo v Koloradu pa je varnostnik ubil moškega, ki je začel streljati na vernike in štiri ranil. Pred slabim tednom je v nakupovalnem središču v ameriški zvezni državi Nebraska 19-letni mladenič ubil osem ljudi, nato pa sodil še sebi.

B. T.