Foto:
Foto:

Državna televizija in varnostne sile so sporočile, da je najprej eksplodiral avtomobil bomba, deset minut pozneje pa je odjeknila še ena eksplozija. Prizorišče, kamor so prišla reševalna vozila, so zavarovali vojaki in policisti.

Medtem ko Reuters poroča, da je bil ubit najmanj en človek, rt.com poroča, da so bili ubiti najmanj trije ljudje, med njimi policist.

Kot poroča Reuters, ki se sklicuje na državno televizijo, je do napadov na severu Sinajskega polotoka prišlo dan po drugi fazi parlamentarnih volitev, za njih pa ni še nihče prevzel odgovornosti.

Teroristična skupina, povezana s t. i. Islamsko državo, imenovana Sinajska provinca, je v tem delu Egipta sicer že izvedla podobne napade v okviru poskusov zrušenja vlade v Kairu.

Napad po volitvah
Spomnimo, v Egiptu je v nedeljo in ponedeljek potekala druga in hkrati zadnja faza parlamentarnih volitev, na katerih so volivci izbirali predstavnike v preostalih 13 od skupno 27 volilnih okrajev, tudi v prestolnici Kairo. Prva faza volitev je potekala v oktobru.

Predsednik Egipta je nekdanji načelnik vojske Abdel Fatah al Sisi, ki je z vojaškim udarom julija 2013 z oblasti vrgel demokratično izvoljenega Mohameda Mursija, nato pa je poleti leta 2014 zmagal na predsedniških volitvah.