Romunska policija je Andrewa Tata aretirala decembra lani Foto: EPA
Romunska policija je Andrewa Tata aretirala decembra lani Foto: EPA

"Na zahtevo tožilstva je sodišče sprejelo podaljšanje pripora bratov Tate do 27. februarja," je za za francosko tiskovno agencijo AFP povedala tiskovna predstavnica direktorata za boj proti organiziranemu kriminalu in terorizmu Ramona Bolla.

Nekdanjega ameriškega kikboksarja Tata in njegovega brata skupaj z dvema romunskima državljankama od aprila lani policija preiskuje zaradi domnevnega "oblikovanja organizirane kriminalne skupine, trgovine z ljudmi in posilstva". V okviru skupine naj bi ženske prisilili k ustvarjanju pornografskih vsebin, namenjenih ogledu na specializiranih spletnih mestih za plačilo.

Po navedbah policije sta brata ženske pod navidezno naklonjenostjo pripeljala v njuno vilo v Bukarešti, kjer so jih nato fizično in psihično ustrahovali ter na koncu prisilili, da so tam ostale. Po navedbah preiskovalcev je bila najmanj ena žrtev dvakrat posiljena, skupno pa so z njunega posestva rešili šest žrtev.

Vse štiri osumljence so romunski organi pregona aretirali konec decembra in jim za čas trajanja preiskave odredili 30-dnevni pripor, ki bi se iztekel 29. januarja. 36-letni Tate in njegov 34-letni brat obtožbe zanikata.

Policija je preiskala več nepremičnin, povezanih z bratoma, in zasegla veliko njunega premoženja, vključno z zbirko 15 luksuznih avtomobilov, 14 ur in vsote denarja v različnih valutah v skupni vrednosti približno 3,6 milijona evrov.

Andrew Tate je zaslovel leta 2016, ko je moral zapustiti šov Big Brother zaradi videoposnetka, na katerem je bilo videti, da je napadel žensko. Pozneje je postal viralen na spletu, ko je trdil, da bi ženske morale prevzeti odgovornost za spolne zlorabe.

V nekem intervjuju je dejal, da se ima za "absolutnega seksista in mizogina". Zaradi svojih izjav je bil izključen z več družbenih omrežij, med drugim z YouTuba, Facebooka, Instagrama, Twitterja in TikToka. Dostop do svojega računa na Twitterju je sicer pridobil kmalu zatem, ko je omrežje prevzel milijarder Elon Musk.