Mario Banožić. Foto: AP
Mario Banožić. Foto: AP

Ministra so prepeljali v bolnišnico, a po besedah tiskovnega predstavnika vlade ni v smrtni nevarnosti, poročajo hrvaški mediji.

"Danes ob 6.15 smo prejeli obvestilo o prometni nesreči na državni cesti DC-55 pri izvozu iz Vinkovcev proti Županji, v kateri sta bila udeležena kombi in osebno vozilo. Voznik kombija je v nesreči umrl, voznika osebnega vozila pa so zaradi poškodb prepeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci," je sporočila hrvaška policija. Dodala je, da preiskava nesreče poteka.

Namestnica županijskega državnega pravobranilca iz Vukovarja Biljana Luburić je potrdila, da je prometno nesrečo povzročil Banožić. Ob tem pa dodala, da preiskava nesreče še vedno poteka.

Po navedbah hrvaškega medija 24sata naj bi se 44-letni Banožić odpravljal na lov, med prehitevanjem tovornega vozila pa je trčil v kombi, ki ga je vozil 40-letnik, ki je v nesreči umrl.

Tiskovni predstavnik vlade Marko Milić je sporočil, da je Banožić dobil hude poškodbe, a da ni v smrtni nevarnosti. Poškodovanega Banožića so sprva odpeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci in ga nato premestili v klinični center v Osijeku. Zvečer so sporočili, da je minister v stabilnem stanju.

"V teh okoliščinah sem Banožića razrešil s položaja ministra za obrambo," je pozneje na novinarski konferenci dejal Plenković. Pojasnil je, da je za opravljanje nalog obrambnega ministra pooblastil državnega sekretarja Zdravka Jakopa. Izrekel je sožalje družini umrlega voznika in napovedal, da ji bodo skušali pomagati. Premier je izrazil tudi zaskrbljenost zaradi stanja ministra, ki je v nesreči dobil hude poškodbe.