V Southportu žalujejo, zaprte so številne trgovine in gostilne. Foto: Reuters
V Southportu žalujejo, zaprte so številne trgovine in gostilne. Foto: Reuters

Policija zaslišuje 17-letnika, ki je osumljen umora.

Kot je potrdila britanska policija, je zaradi posledic ponedeljkovega napada z nožem ponoči umrla devetletna deklica, ki jim je kljub zdravljenju ni uspelo rešiti.

Sorodna novica V napadu z nožem na zahodu Anglije ubita dva otroka, šest v kritičnem stanju

Osumljenec je skupno zabodel 11 otrok in dve odrasli vaditeljici, ki sta skušali zaščititi otroke med napadom. Obe sta še vedno v kritičnem stanju, enako velja za pet otrok, ki jih zdravijo v pediatrični bolnišnici Alder Hey v Liverpoolu.

V kritičnem stanju ostaja še pet otrok in dva odrasla. Foto: Reuters
V kritičnem stanju ostaja še pet otrok in dva odrasla. Foto: Reuters

Kot je sporočila policija, se je 17-letnik rodil v Cardiffu v Walesu, v Southport pa se je preselil pred desetimi leti. Nekdanji sosedje družine so za BBC povedali, da se zakoncev spominjajo kot "krasnih ljudi", njunih sinov pa kot "normalnih otrok".

Nagib za napad za zdaj še ni znan, policija osumljenca trenutno zaslišuje. Dozdaj so po poročanju BBC-ja potrdili le, da je osumljen umora.

Southport žaluje

Žrtve napada so bili otroci v starosti od šest do 11 let, ki so se v Southportu udeležili počitniške tematske delavnice joge in plesa, posvečene Taylor Swift.

V obmorskem mestu na severozahodu Anglije žalujejo, zaprte so številne trgovine in gostinski obrati. Na kraju, kjer se je zgodil napad, so številni položili sveče in cvetje, med njimi tudi notranja ministrica Yvette Cooper, ki je napad označila za nepredstavljiv dogodek, ki je "najhujša nočna mora vsakega starša". Novinarjem je dejala še, da se vlada zaveda zaskrbljenosti zaradi kriminala in napadov z noži po vsej državi in da bo premier Keir Starmer to imel za svojo "moralno misijo".