Foto: AP
Foto: AP

Plovilo, na krovu katerega je bilo od 28 do 30 prebežnikov, se je prevrnilo v četrtek. Med potrjenimi žrtvami sta tudi devetmesečna deklica in njena mati. 18 ljudi je nesrečo preživelo, med njimi trije otroci.

Oblasti so že v petek preklicale nadaljnje iskanje, češ da so našli trupla vseh, ki so bili razglašeni za pogrešane.

Vodja civilne zaščite BiH-a Boris Trninić je po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdil, da so v kraju Tegare blizu Bratunca našli truplo še enega migranta, 12. žrtve nesreče. Našli so ga lokalni prebivalci.

Sorodna novica V nesreči čolna na Drini umrlo najmanj deset prebežnikov, med njimi mati z dojenčkom

Srbija in BiH sta na balkanski poti, po kateri skušajo migranti in begunci priti do zahodne Evrope. Po podatkih mreže Radio Slobodna Evropa se je v zadnjih desetih letih med poskusi prečkanja v Drini utopilo najmanj 40 prebežnikov.

Lani je v Srbijo po uradnih podatkih prišlo več kot 100.000 migrantov in beguncev, okoli 12 odstotkov manj kot leto pred tem. Letos pa jih je do 2. avgusta prišlo 80 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Zato so že zaprli nekaj sprejemnih centrov.

V zadnjih mesecih so sicer v Srbijo prišli migranti in begunci predvsem iz Sirije, Turčije, Afganistana, Maroka in Pakistana, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP kažejo podatki srbske vlade.