Vzrok požara za zdaj ni znan. Foto: BoBo
Vzrok požara za zdaj ni znan. Foto: BoBo

Na območje je že prispel hrvaški notranji minister Davor Božinović. Ognjeni zublji po njegovih besedah ogrožajo kamp v kraju Bilo, so se pa razmere nekoliko izboljšale v Grebaštici, kjer je predtem gorelo med hišami. Po prvih podatkih je požar doslej zajel okoli 600 hektarjev površine.

Ogenj gasi okoli 160 gasilcev iz celotne Šibeniško-kninske županije, na pomoč pa so poklicali tudi pripadnike državne intervencijske enote iz Splitsko-dalmatinske in Zadarske županije ter več letal kanader in air tractor.

Čeprav uradne potrditve še ni, saj je požar še vedno aktiven, je doslej v požaru zgorelo več hiš in avtomobilov. Nekatere prebivalce so evakuirali, drugi pa so ostali brez oskrbe z elektriko. Na delu Jadranske magistrale v bližini območja požara je tudi oviran promet.

Lažje so bili poškodovani štirje ljudje, trije gasilci in en civilist, poroča hrvaški portal Index.

Minister Božinović je dejal, da je ogenj doslej poškodoval sedem hiš, zgorelo pa naj bi tudi sedem avtomobilov. Poleg tega naj bi bili poškodovani tudi dva ali trije gospodarski objekti, vendar po njegovih besedah materialna škoda ni velika.

Kot je še dejal minister, naj bi gasilci še danes ustavili širjenje požara, čeprav je to precej odvisno od vetra.