Fotografija napadalca, ki jo je objavilo srbsko notranje ministrstvo. Foto: Notranje ministrstvo Srbije
Fotografija napadalca, ki jo je objavilo srbsko notranje ministrstvo. Foto: Notranje ministrstvo Srbije

Policisti so v noči s srede na četrtek na mejni nadzorni točki pri kraju Loznica na zahodu Srbije ustavili osebno vozilo, v katerem sta bila dva potnika. Eden od njiju je ob izstopu iz vozila potegnila pištolo in začel streljati na policiste, pri čemer je enega tem zadel v prsi in drugega pa v ramo, nato pa pobegnil.

Drugega potnika so policisti prijeli, medtem pa policija z okrepljenimi enotami nadaljuje iskanje napadalca, ki je po besedah srbskega notranjega ministra Ivice Dačića 33-letni državljan Kosova Hajziri Artan. Pri iskanju si policija pomaga tudi s helikopterji in brezpilotnimi letalniki.

"Na prizorišču smo našli potni list osumljenca, ki so ga izdale oblasti tako imenovanega Kosova na ime Hajziri Artan in nemško osebno izkaznico," je povedal Dačić.

Oba ranjena policista so takoj po napadu odpeljali v bolnišnico v Loznici, kjer je policist, ki je bil ranjen v prsni koš, umrl. Stanje drugega policista je stabilno.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes že poslal telegram, v katerem je izrekel sožalje svojcem in kolegom ubitega policista. V njem je med drugim zapisal, da je njegova izguba nenadomestljiva ne samo zanje, ampak za celotno državo.