Prizor s protesta v Tirani. Foto: Reuters
Prizor s protesta v Tirani. Foto: Reuters

Protest je potekal pred sedežema vlade in vladajoče Socialistične stranke, notranjim ministrstvom ter osrednjo občinsko stavbo, na vseh lokacijah pa so izbruhnili spopadi s policijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Protestniki so poslopja in policiste med drugim napadli z zažigalnimi steklenicami, t. i. molotovkami, varnostni organi pa so shod prekinili s solzivcem, preden so protestniki dosegli parlament.

Policija je navedla, da je deset njihovih pripadnikov utrpelo poškodbe. Kot navaja portal Euronews Albania, naj bi bila ranjena tudi dva udeleženca shoda.

Množični shod, ki se ga je po navedbah AFP-ja udeležilo nekaj tisoč ljudi, predstavlja okrepitev boja opozicije proti premierju Rami, ki ga redno pozivajo k odstopu.

Tokratni shod je potekal kot neposredni odgovor na nedavno obsodbo uradnika Demokratske stranke Ervina Salianjija, ki mu je sodišče prisodilo leto zapora zaradi lažnega pričanja v postopku proti bratu enega izmed koalicijskih poslancev glede trgovine z mamili.

Salianji je iz zapora podprl protest, enako je storil tudi vodja opozicije Sali Berisha, ki je zaradi obtožb o korupciji v hišnem priporu od decembra lani. Oba obtožbe zavračata kot politične.