Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Vse je pod nadzorom! Situacija s talci v Dresdnu je končana," je tvitnila policija in ob tem dodala, da oskrbujejo dva človeka, ki sta sicer nepoškodovana, storilca pa da so ustavili s streli. Poškodbam, ki jih je utrpel v policijski akciji, je kasneje podlegel v bolnišnici.

Po navedbah policije je 40-letni Nemec zjutraj najprej ubil svojo 62-letno mamo, nato pa vdrl v lokalno radijsko postajo Radio Dresden in izstrelil nekaj strelov, preden je zbežal v nakupovalno središče Altmarkt-Galerie, kjer je zajel za talca enega od zaposlenih in otroka.

Po navedbah policistov se je moški ob prijetju zdel zelo zmeden. Tiskovni predstavnik policije je sporočil, da domnevajo, da je osumljenec trpel za duševno boleznijo.

Radio Dresden je na svoji spletni strani potrdil, da je oborožen moški okoli 8.30 vstopil v poslovno stavbo Ammonhof, kjer se nahaja radijska postaja, in poskušal vdreti v prostore Radia Dresden.

Ko mu to ni uspelo, je streljal skozi luknjo v vratih. V tistem času sta bili v prostorih radia ekipi jutranjega programa Radia Dresden in Hitradia RTL, je sporočil izvršni direktor radia Tino Utassy.

"Na srečo je bilo osebje toliko prisebno, da je steklo skozi drugi izhod in pobegnilo," je pojasnil Utassy in dodal, da v incidentu ni bil nihče poškodovan.