Novi Sad je v noči na nedeljo doživel tragedijo, v kateri je umrlo šest mladih ljudi. Foto: Reuters
Novi Sad je v noči na nedeljo doživel tragedijo, v kateri je umrlo šest mladih ljudi. Foto: Reuters
Požar v Novem Sadu vzel šest življenj

V diskoteki Kontrast je bilo v trenutku nesreče okoli 350 obiskovalcev. Po prvih podatkih je požar povzročila slabo nameščena električna napeljava pod odrom. Požar se je razširil izredno hitro, tako da tudi bliskovito posredovanje gasilcev ni moglo rešiti šestih mladih ljudi.

Šesterica je ostala ujeta na stranišču, kjer so se najverjetneje zadušili, kar je v prvi izjavi za javnost kot vzrok smrti navedel tudi srbski notranji minister Ivica Dačić, ki si je že ogledal prizorišče tragedije.

Novosadska policija je sporočila, da je na zaslišanju okoli 50 ljudi, med njimi tudi lastnik diskoteke, ki so ga s še dvema osebama pridržali za 48 ur. Dežurna preiskovalna sodnica Ana Stamenić je dejala, da lastnika sumijo izzivanja splošne nevarnosti. Po izteku pridržanja bo trojica privedena na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika.

Tretja podobna tragedija v petih letih
V požaru so bile ranjene še štiri osebe, medtem ko je velika večina obiskovalcev ostala nepoškodovanih, kar je zasluga gasilcev in policistov, ki so prišli na mesto požara samo štiri minute po obvestilu. Ob nesreči v Vojvodini sta svojcem sožalje izrekla tudi predsednik Srbije Boris Tadić in premier Mirko Cvetković. Zaradi tragedije bo od ponedeljka v Novem Sadu razglašeno tridnevno žalovanje.

Podobna tragedija se je v Novem Sadu zgodila pred štirimi leti, ko je v požaru v enem izmed tamkajšnjih barov umrlo osem mladih, dva pa sta bila huje ranjena. Leto prej je zagorelo v hotelu Putnik, pri čemer so umrle tri osebe.

Požar v Novem Sadu vzel šest življenj