Do končnega želenega števila jih manjka še približno 60, je pojasnil.

Francija in Velika Britanija sta že več mesecev vpleteni v spor glede dovolilnic za ribolov v britanskih vodah po odhodu Velike Britanije iz EU-ja. Francija obtožuje London, da ni podelil vseh dovolilnic, h katerim naj bi jih zavezoval sporazum o brexitu, medtem ko britanske oblasti trdijo, da nekatera francoska plovila niso dostavila vse za to potrebne dokumentacije.

V začetku novembra sta se Beaune in pristojni britanski državni sekretar David Frost dogovorila za pogajanja, potem ko je Francija zagrozila Veliki Britaniji s pravnim ukrepanjem in povračilnimi ukrepi. Odtlej London francoskim ribičem postopno izdaja nove dovolilnice.

Dan po roku, ki ga je Bruselj določil za razrešitev nesoglasij, je Velika Britanija v soboto dodelila dodatnih 23 dovolilnic in kot je danes dejal Beaune, je s tem Francija prejela 93 odstotkov vseh dovolilnic, ki jih zahteva. "Manjka jih še nekaj deset, približno 60," je danes Beaune dejal za televizijski kanal Cnews in dodal, da ne bodo pozabili na nobenega ribiča.