Shujšani Kim aprila letos, ko se je prvič po lanski domnevni kapi pokazal v javnosti. Foto: Reuters
Shujšani Kim aprila letos, ko se je prvič po lanski domnevni kapi pokazal v javnosti. Foto: Reuters

Kot je znano, je omenjeni rak eden najbolj usodnih, severnokorejskemu voditelju pa naj bi pripisovali še do pet let življenja, poroča južnokorejska televizijska mreža, ki se sklicuje na obveščevalne vire na Kitajskem. Kim se je pretekli teden šele drugič po domnevni kapi, ki naj bi ga prizadela lani, pokazal javnosti.

Na spominski slovesnosti ob 15. obletnici njegovega očeta, ustanovitelja Severne Koreje Kima Il Sunga, je bil videti shujšan in šibak.

Po dolgoletnih ugibanjih, koga bo Kim izbral za svojega naslednika, naj bi bilo zdaj jasno, da bo to njegov najmlajši sin. Nedavno je najstarejši sin posredno potrdil, da je oče za svojega naslednika izbral najmlajšega sina. Kim naj bi svojega naslednika izbral po jedrskih poskusih 25. maja. Komu bo 67-letni voditelj prepustil položaj, se je ugibalo že nekaj časa, sploh od avgusta lani, ko naj bi ga zadela kap. O Kim Džong Unu je znanega zelo malo. Domneva se, da je bil rojen leta 1983 ali 1984 in da naj bi se šolal v Švici, mediji pa nimajo niti ene njegove fotografije.