V Indiji vsako leto ugotovijo več tisoč primerov trgovine z belim blagom. Foto: EPA
V Indiji vsako leto ugotovijo več tisoč primerov trgovine z belim blagom. Foto: EPA

Ena izmed aretiranih v posebni operaciji policije je bila dekličina mati. Kot navaja The Wall Street Journal, je posebna policijska ekipa izvedla racijo v stanovanju v Mumbri in aretirala 32-letno mater in 29-letnega voznika rikše.
Policija naj bi namig dobila od neprofitne organizacije Indian Rescue Mission (IRM), ki je bila ustanovljena leta 2009 z namenom reševanja in rehabilitacije otrok žrtev trgovine z belim blagom.

Socialni delavec IRM-ja je voznika rikše sprva povprašal po okoliških barih, "kjer bi se lahko zabaval", nato pa ga prosil za nedolžno dekle "za premožno stranko". Čez nekaj dni ga je moški poklical in mu povedal, da ima 13-letno deklico na voljo za 100.000 rupij (1.550 dolarjev).
Priprave na odnos
Socialni delavec je šel nato z moškim do stanovanja, kjer sta živeli omenjena deklica in njena mati. IRM je nemudoma stopila v stik s policijo, ki je aretirala tako voznika rikše kot žensko, ki je bila pripravljena prodati devištvo svoje hčere.

Deklica je policiji povedala, da ji je njena mati pogosto govorila, da mora spremljati neznane moške, tudi če ji ne bo lagodno, saj da v tem ni nič slabega. Tako naj bi hčer pripravljala na njeno prvo srečanje s spolnostjo. Deklica, ki so jo medtem že nastanili v prehodni dom, ima sicer še štiri brate in sestre, njen oče pa je zaposlen v delavnici v Mumbaju.

Po poročilu Human Rights Watch (HRW) je od 12.500 otrok v 13 indijskih zveznih državah več kot polovica že doživela neko obliko spolne zlorabe. HRW še navaja, da je v Indiji zlorabljanje otrok kljub velikemu obsegu deležno manj pozornosti od spolnega nasilja nad ženskami.