Eksplozija na mostu Jadriyah je že druga eksplozija na bagdadskih mostovih v zadnjih nekaj dneh. Foto: Reuters
Eksplozija na mostu Jadriyah je že druga eksplozija na bagdadskih mostovih v zadnjih nekaj dneh. Foto: Reuters
Krvav napad v Iraku

Napadalec je avtomobil bombo aktiviral na avtobusni postaji v središču šiitskega svetega mesta, kjer je bilo v tistem trenutnku ogromno ljudi. Karbala, ki je od Bagdada oddaljena približno 110 kilometrov, je drugače veljala za mirno in dokaj varno mesto pred napadi upornikov.

Eksplodiralo je v neposredni bližini svetišča Imama Huseina, ki je za šiitske vernike eno najpomembnejših svetišč in romarskih destinacij, saj je tam pokopan vnuk preroka Mohameda. Na mesto napada so takoj prihiteli reševalci, ki oskrbujejo ranjence, in policisti, ki preiskujejo podrobnosti napada.

Druga eksplozija na mostu
Medtem je na enem izmed bagdadskih mostov, mostu Jadriyah, eksplodiral avtomobil bomba. Pri tem je umrlo osem ljudi, najmanj deset pa je bilo ranjenih, ogromno avtomobilov pa je zgorelo v ognju. To je bil že drugi večji napad na bagdadski most, potem ko je v četrtek avtomobil bomba na enem izmed mostov ubil osem ljudi, več kot 20 pa je bilo ranjenih. Eksplozija je bila tako močna, da je zrušila enega izmed jeklenih nosilcev, zlomila most in v reko Tigris je padlo več avtomobilov.

Krvav napad v Iraku