Strelski incident se je zgodil v prestolnici Reykjavik. Foto: EPA
Strelski incident se je zgodil v prestolnici Reykjavik. Foto: EPA

Islandski policisti le redko primejo za orožje, a tokrat niso imeli druge izbire, ko so v zgodnjih jutranjih urah posredovali v stanovanju, kjer je streljal 50-letni moški.

Ker je strelec grozil sosedom, so evakuirali prebivalce zgradbe na vzhodu Reykjavika. Potem ko jim z njim ni uspelo vzpostaviti stika, so skozi okno stanovanja vrgli solzivec, da bi mu onemogočili nadaljnje streljanje.

Solzivec ni pomagal in moški je začel streljati skozi okno. Policisti so nato vstopili v stanovanje in sami postali tarča streljanja. Krogla je zadela dva policista, ki pa sta bila le lažje ranjena. Policista sta odgovorila s streli in pri tem huje ranila moškega, ki je pozneje zaradi poškodb v bolnišnici umrl.

"Policija incident obžaluje in izreka sožalje družini moškega," je na novinarski konferenci dejal prvi mož policije v državi Haraldur Johannessen.

Policija je že sprožila preiskavo, s katero hočejo razjasniti okoliščine strelskega incidenta. Zdaj še ne vedo, ali je bil moški pod vplivom alkohola ali mamil. Predmet preiskave bo tudi orožje, s katerim so streljali policisti.