John Kerry si ne želi ponoviti sramote, ki jo je doživel leta 2004. Foto: EPA
John Kerry si ne želi ponoviti sramote, ki jo je doživel leta 2004. Foto: EPA

John Kerry, ki je sicer napovedoval, da se bo spet udeležil predsedniške bitke, je povedal, da naslednje leto sploh ne bi imel pravih možnosti za zmago med demokrati, kaj šele na splošnih volitvah proti republikanskemu kandidatu.

V demokratskem taboru bo napeto
Po Kerryjevem mnenju bo težko dobiti bitko za denar, strokovnjake in pozornost proti demokratskima senatorjema Hillary Clinton in Baracku Obami. Clintonova ima podporo javnosti, ljudi z denarjem in je dobra organizatorka, priljubljeni Obama pa bo povsej verjetnosti pobral glasove temnopoltih Američanov. V bitko so se spustili še nekdanji Kerryjev podpredsedniški kandidat John Edwards iz Severne Karoline in Bill Richardson, guverner zvezne države Nova Mehika.

Kerryja pokopale nerodne izjave
John Kerry je na predsedniških volitvah leta 2004 izgubil proti Georgeu Bushu, kritike pa požel predvsem zaradi svojih nerodnih in spornih izjav, ki so jih spretno izkoristili v Bushevem predvolilnem taboru. Največje "cvetke" so bile Kerryjeve izjave o vojni v Iraku, izdal je, da je hči podpredsednika Dicka Cheneyja lezbijka, in ni se znal ubraniti napadov nekaterih vietnamskih veteranov, ki so blatili njegovo junaško preteklost.