Madeleine je izginila iz stanovanja v portugalskem letovišču, kjer je počitnikovala s svojimi starši. Foto: Reuters
Madeleine je izginila iz stanovanja v portugalskem letovišču, kjer je počitnikovala s svojimi starši. Foto: Reuters

Ovaduh je 4. marca letos stopil v stik z britansko policijo Scotland Yard in trdil, da so med počitnicami na Portugalskem naredili fotografijo takrat 3-letne Maddie McCann in jo predali "kupcu" v Belgiji, nekaj dni preden je 3. maja lani izginila.

Scotland Yard je to informacijo posredoval portugalskim kolegom, ki so preiskovali primer, je razvidno iz dosjejev, ki jih je portugalska policija v ponedeljek dala v javnost. "Poročila kažejo, da je pedofilska mreža v Belgiji naročila malo deklico tri dni preden je bila Madeleine McCann ugrabljena. Nekdo, povezan s to skupino, je videl Maddie, naredil njeno fotografijo in jo poslal v Belgijo. Kupec se je strinjal, da je deklica primerna in Maddie so ugrabili," piše v elektronski pošti Scotland Yarda portugalski policiji.

Portugalski detektivi so namig preiskali z Interpolom, ki je zbiral nadaljnje informacije v Belgiji, Veliki Britaniji, na Finskem in v Nemčiji. Ker je Paulo Rebelo, detektiv, ki je vodil primer, podal mnenje, da informacije "niso kredibilne", so to sled opustili.

Zasebni detektivi, ki sta jih najela Kate in Gerry McCann - med preiskavo sta se tudi sama znašla na seznamu osumljencev ugrabitve -, so možnost, da so v izginotje vpleteni belgijski pedofili, vzeli zelo resno.

T. V.