Foto:
Foto:
Ruske enote v Čečeniji še niso zlomile upora.

29-letni Anzor Mashadov, ki živi v azerbejdžanski prestolnici Baku, je očetov uboj označil za teroristično dejanje, ki so ga pripravili na zvezni ravni.

Hkrati je Anzor zavrnil namige, da bo s smrtjo njegovega očeta zamrl čečenski upor. Sam meni, da se bo ta le še okrepil.

Naslednik Mashadova že izbran
Odposlanec Mashadova Ahmed Zakajev je potrdil, da bo za "neodvisnega čečenskega predsednika" izbran doslej neznani klerik Abdul Halim Sadulajev, eden izmed tesnih sodelavcev ubitega Mashadova, ki je bil pred tem vodja čečenskega islamskega sodišča.

Družina zahteva izročitev trupla
Družina ubitega voditelja je od ruskih oblasti zahtevala izročitev trupla. Rusija je namreč napovedala, da bodo truplo Mashadova pokopali na neznanem kraju in ga ne bodo izročili sorodnikom. Čečeni so odločitev ruskih oblasti označili za barbarsko dejanje.

Strmoglavil ruski helikopter
V Čečeniji je v nesreči vojaškega transportnega helikopterja vrste Mi-8 umrlo 12 vojakov. Vojaški predstavniki so dejali, da se je zračno plovilo zapletlo v električne kable in strmoglavilo. Obenem so zavrnile vsa namigovanja o morebitni sestrelitvi s strani čečenskih upornikov.