Po mnenju Draškovića prijetje Mladića ovirajo uporniški elementi v varnostnih službah. Foto: EPA
Po mnenju Draškovića prijetje Mladića ovirajo uporniški elementi v varnostnih službah. Foto: EPA

Za angleško govorečo rusko televizijsko postajo je dodal še, da Mladiću pomaga nekaj posameznikov oziroma njihova mreža. Po njegovem mnenju sedaj Mladić za zapahi drži ves srbski narod, pri tem pa naj bi užival pomoč svojih pomočnikov. Izrazil je tudi prepričanje, da varnostni organi v Srbiji vedo, kje je Mladić.

Menil je tudi, da vladi ni uspelo prenoviti varnostnih služb, saj so se na položajih uspeli obdržati Mladićevi zavezniki. Tudi glavna haaška tožilka Carla Del Ponte je izrazila mnenje, da Mladića varujejo uporniki v varnostnih službah. Drašković dejstva, da je rusko sodišče pred nedavnim izpustilo bosanskega Srba Dragana Zelenovića, ki ga išče Haag, ni komentrial.

Trenja v koaliciji
Miroslav Labus, ki je minuli teden odstopil kot podpredsednik srbske vlade, je zdaj odstopil še z mesta predsednika stranke G17 plus. Tako se je odločil, ker je glavni odbor stranke zavrnil predlog o odhodu iz vladne koalicije.

Kot je znano, je EU zaradi neizročitve Mladića, ki ga v Haagu obtožujejo vojnih zločinov, storjenih nad Muslimani v BiH-u, prekinil pogajanja o približevanju Srbije EU-ju.