Policija je izvedla racijo na dveh mestih na Bavarskem. Foto: EPA
Policija je izvedla racijo na dveh mestih na Bavarskem. Foto: EPA
Klosterzimmern
V raciji sodelovalo več kot 100 policistov. Foto: EPA

Med samo racijo se člani sekte niso upirali, a so zanikali obtožbe o zlorabi. Nasprotno trdijo, da je tepež otrok del njihove vzgojne doktrine, kako biti dober starš.

"Zavedamo se, da se zdi nekaterim naše prepričanje sporno, a iz izkušenj vemo, da so otroci zaradi discipline manj hudobni in ubogajo avtoriteto," so zapisali na spletni strani. V skladu s tem otrokom tudi ne pustijo gledati televizije, saj so človeški stiki bistvo njihove filozofije.

V akcijo je bilo vpletenih več kot sto policistov, racijo pa so izvedli na dveh lokacijah, na kmetiji Klosterzimmern v bližini Deiningena, kjer so odvzeli 28 otrok, in v stanovanjski hiši v Wornitzu, kjer so odvzeli dvanajst otrok.

Sekta Dvanajst plemen je bila ustanovljena v ZDA, svojo dogmo utemeljujejo tako na Stari kot na Novi zavezi Biblije. Po vsem svetu je okoli tri tisoč članov njihove sekte. Moški imajo dolge brade in lase, spete v čop, ženske pa imajo dolge lase, spletene v kito.
Nedavno so jim lokalne oblasti na Bavarskem odvzele licenco za njihovo šolo v Klosterzimmernu, saj so imeli profesorji pomanjkljivo znanje.