Oblasti so do zdaj objavile le Nataschine stare fotografije, saj jo želijo obvarovati pred vdorom medijske pozornosti. Foto: EPA
Oblasti so do zdaj objavile le Nataschine stare fotografije, saj jo želijo obvarovati pred vdorom medijske pozornosti. Foto: EPA
44-letni Wolfgang Priklopil
Priklopil je Nataschi pomagal pri nalogah. Foto: EPA

18-letnica, ki se trenutno nahaja na skrivni lokaciji in se privaja novemu življenju, je dejala, da je bil 44-letnik Wolfgang Priklopil dolgih osem let del njenega življenja, zato na neki način za njim žaluje. Njen psihiater je v njenem imenu sporočil, da potrebuje čas, potem pa bo javnosti sama povedala, kako je živela preteklih osem let.

"Dajte mi čas, da sama povem svojo zgodbo," je zapisala v pismu za javnost. Dodala je, da razume, da se mediji zanimajo za njeno življenjsko zgodbo, a na zelo osebna vprašanja ne bo odgovarjala.

S Priklopilom sta skupaj jedla in gledala televizijo, pomagal pa ji je tudi pri domačih nalogah. Priklopil "ni bil moj gospodar, čeprav je to želel biti. Bila sem enako močna," je zapisala. Policija domneva, da ima t. i. stockholmski sindrom, pri katerem žrtev do svojega ugrabitelja razvije pozitivna čustva. Nataschini starši so jo videli le za kratek čas, zdaj pa ne vedo, kje se nahaja. Natascha zaenkrat zavrača stik z njimi.

Njena pravna zastopnica, Monika Pinterits, je dejala, da se Natascha, ki jo je opisala kot zelo inteligentno dekle, ki se je sposobno zelo jasno izražati, počuti dobro.

Priklopil je Natascho ugrabil na poti v šolo, potem pa jo skrival v kleti svoje hiše. Ko je Natascha pobegnila, je, še preden ga je prijela policija, skočil pod vlak.