Tekmeca v politiki, partnerja v golfu. Foto: Reuters
Tekmeca v politiki, partnerja v golfu. Foto: Reuters

Iz sobotne partije golfa so v ZDA naredili velik medijski dogodek, čeprav po dogodku ni bilo nobenih novic o premostitvi razlik med demokrati in republikanci. Obama in Boehner sta igrala v paru proti podpredsedniku ZDA Joeju Bidnu in republikanskemu guvernerju Ohia Johnu Kasichu. Zmagala sta oba predsednika, a bolj po zaslugi Boehnerja, ki velja za boljšega igralca golfa kot Obama.

Po koncu igre na golfišču vojaškega oporišča Andrews pri Washingtonu se je četverica premaknila v klubske prostore, kjer je poklepetala ob pijači z vojaki. Še predtem sta Obama in Boehner za zmago od nasprotnikov prejela po dva dolarja.

Po besedah tiskovnega predstavnika Bele hiše Jayja Carneyja gre za dobro priložnost za druženje v sproščenem ozračju, pri čemer bo beseda tekla tudi o pomembnih vprašanjih. Bela hiša oziroma demokrati in republikanci se trenutno pogajajo o zvišanju meje javnega dolga in znižanju dolgoročnih proračunskih primanjkljajev.

Pogajanja vodi Biden, a po golfu pa ni bilo novic o morebitnem zbližanju stališč. Obama in Boehner sta na politično nasprotnih bregovih in sta tudi osebno zelo različna. Obama deluje hladno, Boehner pa je znan po tem, da se občasno razjoče tudi v javnosti. Skupno jima je kajenje, čeprav je Obama menda prenehal.