Policija naj bi priprla okoli 60 protestnikov. Foto: Reuters
Policija naj bi priprla okoli 60 protestnikov. Foto: Reuters
Protest proti Putinu

Policija je ob protestu posredovala in se spopadla z okoli 3.000 protestniki. Ti so nasprotovali volitvam, na katerih bo kandidiral tudi Putin. "Nič volitev. Za Rusijo. Proti Putinu," so se glasili njihovi slogani. Predstavnik Kasparova je dejal, da je bilo prijetih okoli 60 protestnikov, česar pa ruska policija ni komentirala.

Opozicija Putinu očita, da uničuje človeško svobodo in svobodo novinarstva. Hkrati menijo, da bodo parlamentarne volitve 2. decembra nepravične.

"V Svobodni deželi lahko izraziš svoje mnenje, v Rusiji pa to ni mogoče," je menil 26-letni protestnik Aleksej Aleksejev. "Policisti so agresivni in bojim se jih," je dodal. Policija ga je za 12 ur priprla ob marčevskih protestih. "Cenzura je povsod okoli nas, naša svoboda pa je vse manjša. Putinova pot ne pomeni boljše prihodnosti," pa je menila 61-letna prostestnica Tatjana Manukova.

Putin naj bi prihodnje leto odstopil s položaja predsednika, v politki pa naj bi ostal in v primeru svoje zmage na parlamentarnih volitvah postal premier.

M. R.

Protest proti Putinu