McConnell je dobil 37 glasov, deset republikancev pa je bilo proti njemu. Izzivalec Rick Scott iz Floride medtem ni dobil dovolj glasov.

Republikanska stranka trenutno išče grešne kozle za to, da se predvolilne napovedi o veliki zmagi na vmesnih volitvah niso uresničile.

Nekdanji predsednik Donald Trump krivdo zvrača na McConnella, ta pa krivi "šibke kandidate". Za nekatere je glavni krivec za neuspeh na volitvah Scott kot vodja odbora za senatne kampanje.

Demokrati so s pomočjo odločilnega glasu podpredsednice ZDA Kamale Harris ohranili večino v senatu, potem ko so osvojili republikanski sedež v Pensilvaniji. Imajo 50 sedežev, republikanci pa 49.

Odprta ostaja še tekma v Georgii med demokratskim senatorjem Raphaelom Warnockom in republikanskim izzivalcem Herschlom Walkerjem, ki se bosta pomerila 6. decembra v drugem krogu.

Ta tekma ne odloča več o večini, vendar pa bosta obe stranki zanjo porabili veliko denarja in energije. Demokrati upajo, da bo Walkerju skušal pomagati Trump, republikanci v Georgii pa upajo, da bivšega predsednika ne bo blizu, ker se bojijo, da bo šlo zaradi njega na volišča več demokratov kot republikancev.

Trump je v sporu z republikanci v Georgii, odkar je leta 2020 od njih zahteval, da mu najdejo 11.000 glasov za zmago proti demokratu Josephu Bidnu. Zaradi tega tožilstvo okrožja Fulton vodi kazensko preiskavo.