Putin je Kabajevo zaradi športnih uspehov večkrat sprejel v svoji rezidenci. Kabajeva je po koncu športne poti postala tudi poslanka v dumi, seveda na listi Putinove Enotne Rusije. Foto: EPA
Putin je Kabajevo zaradi športnih uspehov večkrat sprejel v svoji rezidenci. Kabajeva je po koncu športne poti postala tudi poslanka v dumi, seveda na listi Putinove Enotne Rusije. Foto: EPA
Alina Kabajeva
Tako Kabajeva kot Putin sta govorice o bližajoči poroki zanikala. Foto: EPA

Urednik časopisa Grigorij Nekorošev je bil prisiljen odstopiti s položaja, časopis pa je že ukinjen, kar je dokaz, da Kremelj za poročanje o Putinovem ljubezenskem življenju nima nikakršne tolerance.

Govorice o vroči romanci med 55-letnim ruskim predsednikom in komaj 24-letno šampionko v ritmični gimnastiki in eno najlepših ruskih športnic so po moskovskih kuloarjih krožile že nekaj mesecev, do prejšnjega tedna pa se jih nihče ni upal objaviti.

Imajo novinarji dovolj trdne dokaze?
Moskvoski Korrespondent je sicer priznal, da nima trdnih dokazov za trditve, da se je Putin od svoje 50-letne žene Ljudmile, s katero je preživel 24 let, že ločil in da junija, takoj potem ko bo predsedniški položaj zamenjal za premierski, načrtuje poroko s Kabajevo. V članku je zapisano, da je ta novica le plod pogovora s človekom, ki naj bi načrotval veliko zabavo po poroki.

Ruski mediji se ne želijo vmešavati
Novica o Putinovi skrivni ljubezenski aferi je kot "bomba" udarila po vsem svetu, drugi ruski mediji pa so jo povsem prezrli, saj se v zasebno življenje politikov ne želijo oziroma ne upajo vmešavati. Samo en dokaz za to: v ruskih medijih se Putinovi hčeri nista pojavili že osem let, torej vse od takrat, ko je njun oče postal predsednik države.

Kaj še čaka Lebedeva?
"Prepričan sem, da je bilo zgodbo potrebno objaviti, da bi tako premagali tabuje." "Udarec" Kremlja je bil takojšen: časopis, ki je sicer v lasti ruskega milijarderja Aleksandra Lebedeva, je moral prenehati izhajati. Lebedeva morda čakajo nadaljnje kazni, saj je tudi lastnik Novaye Gazete, ki velja za ostrega kritika Kremlja.

"Ti dogodki le kažejo na to, v kako katastrofalnem stanju so po osmih letih Putinovega vladanja ruski mediji," je opozoril strokovnjak Oleg Panfilov.

A. P.