Iva Pukanića in Nika Franjića je ubila bomba, nastavljena pod Pukanićev avto. Foto: EPA
Iva Pukanića in Nika Franjića je ubila bomba, nastavljena pod Pukanićev avto. Foto: EPA
Policija osumljenca za umora, Željka Milovanovića, išče tudi v BiH-u. Foto: EPA

Notranji minister Republike srbske Stanislav Čadžo sicer ni potrdil, da je osumljenec Željko Milovanović resnično še vedno v Bosni in Hercegovini, je pa potrdil, da je bil Milovanović v preteklosti že aretiran, a ga je sodišče v BiH-u oprostilo obtožb. "Ne vemo zagotovo, ali je Milovanović na območju Republike srbske, a so naše dejavnosti take, kot da se je ta oseba ali pa bi se lahko znova znašla na tem prostoru," je povedal Čadžo in zatrdil, da poteka zelo intenziven lov za Milovanovićem.

Čadžo je potrdil, da je bil Milovanović v preteklosti že predmet policijske preiskave in da je bil leta 2005 tudi aretiran, a ga je sodišče v BiH-u oprostilo. Podrobnosti minister ni razkril, potrditi ni niti mogel, ali je bil osumljenec vpleten v nekatere odmevne primere podstavljanja eksplozivnih naprav v Republiki srbski.

Milovanovića iščejo že več dni
Milovanović, ki ima hrvaško in bosansko državljanstvo, se je pred dnevi v Doboju za las izmaknil policiji, konec tedna pa naj bi ga intenzivno lovili v okolici kraja Višegrad ob meji s Srbijo. Milovanović, ki je bil nekoč pripadnik zloglasnih srbskih Rdečih baretk, naj bi bil povezan z osebami, ki so osumljene, da so pred dvema letoma pripravile atentat na premierja Republike srbske Milorada Dodika.

Poleg Milovanovića, glavnega osumljenca za smrtonosni bombni napad sredi Zagreba, je še vedno na begu tudi srbski državljan Bojan Gudurić. Osumljen, da naj bi sodeloval v atentatu na Pukanića, Elvis Hadžić, ki ga je policija Federacije BiH-a že aretirala v petek v kraju Velika Kladuša, pa naj bi medtem zahteval preizkus z detektorjem laži in DNK-analizo svoje krvi.

Hadžić zavrača vpletenost
Hadžićev odvetnik je povedal, da je njegova stranka svojo obrambo utemeljila na tem, da je povsem nedolžen, da z napadom v Zagrebu ni nikakor povezan in da oseb, s katerimi ga zdaj povezujejo, ni še nikoli v življenju niti srečal.

B. T.