Foto:
Foto:
Policija je prijela najmanj dva domnevna skrajneža.

V Nemčiji so preiskali 30 hiš, racija pa je potekala tudi v sosednjih državah. V preiskavi so se osredotočili na domnevno pranje denarja in izogibanje plačevanju davkov.

Prijeli naj bi 43-letnega Tunizijca in 47-letnega Egipčana, ki jima očitajo pranje denarja in davčno utajo. V okviru akcije so več stanovanj v Bruslju pregledali tudi belgijski policisti.

Središče racije je bilo v Münchnu, kjer so preiskali 12 zgradb, med njimi tudi dve mošeji. Sicer so na Bavarskem preiskali skupno 16 stavb. Racija je potekala tudi v Berlinu, Bremnu, Hamburgu ter zveznih deželah Baden-Wuerttemberg in Spodnja Saška. Zaseženega je bilo veliko dokaznega gradiva, med drugim poslovni dokumenti, gotovina in osebni računalniki. Našli so tudi veliko količino mamil.

Nemčija je od napadov 11. septembra 2001 na ZDA poostrila nadzor nad svojo trimilijonsko muslimansko skupnostjo. Trije ugrabitelji letal so študirali v severnonemškem mestu Hamburg. Zadnja večja preiskava v Nemčiji je bila 22. januarja, ko so aretirali 22 osumljencev.