Saleh je v napadu utrpel hude opekline. Foto: Reuters
Saleh je v napadu utrpel hude opekline. Foto: Reuters

Saleh je bil v začetku junija ranjen v bombnem napadu na predsedniško palačo v Sani in se dan pozneje odpravil na zdravljenje v sosednjo Savdsko Arabijo.

V nekajminutnem posnetku, ki ga je predvajala jemenska državna televizija, je Saleh povedal, da je od začetka zdravljenja v savdskoarabski prestolnici Riad prestal že osem operacij.

Čeprav je rojake pozval k dialogu za rešitev krize v najrevnejši arabski državi, pa ni omenil svoje morebitne vrnitve v domovini in tudi ne morebitnega namena, da bi po 33 letih sestopil z oblasti.

Saleh je zatrdil, da podpira prizadevanja jemenskega podpredsednika Abduja Rabuja Mansorja Hadija za "politični dogovor". V zadnjih nekaj mesecih je Jemen priča množičnim protestom, na katerih so ljudje zahtevali odstop Saleha.

Podporniki Saleha so po predvajanju posnetka v znak navdušenja v več mestih po državi streljali v zrak, medtem ko je nebo nad Sano celo razsvetlil ognjemet.

Jemenski predsednik se je v govoru zahvalil tudi Savdski Arabiji za zdravljenje sebe in drugih visokih jemenskih predstavnikov, ki so bili skupaj z njim ranjeni v napadu.